Poslanik Evropskog parlamenta: Šmit je protivnik srpskog naroda, Dodik se bori za prave vrijednosti

0

Srpski narod se bori za prave vrijednosti, kao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji istrajava u tome, što treba cijeniti, izjavio je poslanik u Evropskom parlamentu Žan-Lin Lakapel.

On je poručio da se u BiH krši Dejtonski sporazum, za šta je dijelom zaslužan i Kristijan Šmit, koji nije izabran u skladu sa procedurama.

– Dejtonski sporazum se ne poštuje u BiH. Kristijan Šmit je nelegalni visoki predstavnik, koji nije izabran u skladu sa procedurom, izabran je možda samo od SAD. On je doprinio da se ne poštuje Dejtonski mirovni sporazum u BiH. Smatram da je Šmit protivnik srpskog naroda, tako da apsolutno razumijem otklon prema njemu – naglasio je Lakapel u Banjaluci, poslije okruglog stola „Zapadna i Jugoistočna Evropa – ljudska prava i dvostruki standardi“.

Lakapel je dodao da bi sve navedeno trebalo da podstakne razgovor u Evropskoj uniji i da se govori o nepoštovanju Dejtona.

– Želimo veliku Evropu, Evropu slobodnih naroda, Evropu slobode. Nažalost, tu Evropu danas nemamo – naglasio je Lakapel.

Kao problem s kojim se suočava Francuska, ali i BiH, Lakapel je naveo radikalni islamizam.

– Evropa je nažalost slijepa kada je riječ o ovom problemu, postaje saučesnik, jer postoje oni koji finansiraju radikalni islamizam. Francuska je jedna od zemalja koja je pogođena tim problemom. Potrebno je da razgovaramo i o onome što se dešava u BiH – naglasio je Lakapel, prenosi Srna.

Poručio da je potrebno zajedno raditi na rješavanju ovog problema.

– Konferencija je bila prilika da se bolje razumijemo i nastavimo graditi i jačati jedno od najstarijh prijateljstava, Srba i Francuza – zaključio je Lakapel.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.