Petković: Ni Beograd, niti predsjednik Vučić nikome ne prijete, jedino je balkanski piroman Kurti prijetnja miru na ovim prostorima

0
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odbacio je danas tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije potpisao Briselski sporazum kako bi ostavio otvorenu mogućnost, kako je rekao, „invazije“ na KiM.
„Ni Beograd, niti predsjednik Aleksandar Vučić nikome ne prijete, jedino je balkanski piroman Aljbin Kurti prijetnja miru na ovim prostorima, ali i prijetnja zdravom razumu svojim neuračunljivim izjavama“, istakao je Petković.
Prema mnjegovim riječima, da je Kurtiju istinski stalo do trajnog mira i normalizacije odnosa na prostoru KiM, kao i potpisanih sporazuma, on bi prvo ispunio odredbe Briselskog sporazuma potpisanog još 2013. godine i formirao Zajednicu srpskih opština koja garantuje Srbima kolektivna i individualna prava, „koja im se danas svakodnevno gaze i uskraćuju za vrijeme njegove strahovlade“, saopštila je Kancelarija.
„Nažalost, jedino o čemu Kurti razmišlja jesu agresija i terorizam, što je pokazao i svojom najnovijom izjavom, ali i djelima, jer se pod njegovom vlašću puca u srpsku djecu koja nose Badnjak, ranjavaju Srbi na Bistričkom mostu, gađa u leđa Dragiša Galjak ili prebijaju srpska djeca Dara i Kristijan iz Žitkovca, kraj Zvečana, samo zato što su Srbi, a brojni naši sunarodnici čame nevini u kazamatima“, rekao je Petković.
On je Kurtiju poručio da svoje militantne, nasilne i terorističke metode ne pripisuje ni predsjedniku Vučiću, ni Beogradu, jer upravo zahvaljujući predsjedniku Vučiću mi danas imamo kakav takav mir na prostoru Kosova i Metohije, koji svojim jednostranim i eskalatornim potezima Kurti svakodnevno urušava i gazi, poput odluke o ukidanju dinara ili zatvaranjem srpskih opština ili zdravstvenih ustanova u pokrajini.
„Toga su svjesni i svi predstavnici međunarodne zajednice i najmoćnijih zemalja svijeta, koji su Kurtiju zbog toga očitali bukvicu u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, nakon kog Kurti ne može da se oporavi, pa prvo izmišlja nepostojeće prijetnje atentatom u koje mu niko nije povjerovao, a sada i nekakve nepostojeće prijetnje iz Beograda. Mi ćemo nastaviti da čuvamo mir, ali i da čuvamo naš srpski narod u pokrajini“, naglasio je Petković.
(Sputnjik)
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.