Popović: Ponosno se prisjećamo Mojkovačke bitke, gdje su crnogorski junaci odoljeli neprijatelju, postavši ključni činilac u pobjedi sila Antante u Prvom svjetskom ratu

2

Zdenka Popović, potpredsjednica Skupštine Crne Gore, čestitala je Dan opštine Mojkovac.

„Danas, uoči Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, odajemo počast hrabrosti naših predaka koji su Božić 1916. godine dočekali u rovovima, boreći se za slobodu Crne Gore. Ponosno se prisjećamo Mojkovačke bitke, gdje su crnogorski junaci odoljeli brojnijem neprijatelju, postavši ključni činilac u pobjedi sila Antante u Prvom svjetskom ratu.

U poštovanju prema onima koji su žrtvovali živote za domovinu, ispisujući istorijske i vojne udžbenike, u obavezi smo da čuvamo Crnu Goru kao svetu baštinu. Infrastrukturni projekti, poput autoputa, obećavaju prosperitet sjevernom dijelu zemlje, uključujući i Mojkovac. Kroz bolju povezanost, valorizaciju turističkih potencijala i podršku mladima, Mojkovac će uistinu, kao i 1916. godine, biti kapija i ponos Evrope.

Neka Dan opštine Mojkovac bude prilika da zajedno odamo počast prošlim generacijama, ali i da s ljubavlju i predanošću radimo na daljem razvoju Crne Gore.

U to ime, čestitam Dan opštine Mojkovac, predsjedniku Opštine, Vesku Deliću, predsejdniku Skupštine opštine, Marku Janketiću, kao i svim građankama i građanima Mojkovca, s vjerom u prosperitet i ljepšu budućnost“, poručila je u čestitki Popović.

2 Comments
  1. Dxndd komentariše

    Ovo potenciranje crnogorsk, crnogrci je zaista sramno ako se zna da je tada oko 80% bilo srba zj CG a danas se nas mi. 35% ne osjeca niti pise kai crnogorci u smislu etniciteta vec samo kao geografska odrednica. Ne moze se voditi politkka pomirenja ako kroz ovakve neoprezne izjave trpate one koji se ne osjecaju po nacionu ka crnogorci vec samo kao dio srpstva. Ove politike su najopasnije po bit srostva jer kroz anesteziranje kuvane zabe pokusavaju da nas ubace u isti kos. Necu sa DPS movcima ni na radost ni na zalost sve dok se ne pokaju i vrate pokradeno od nas plebsa srpskog.

  2. Davor komentariše

    Srbi iz cg

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.