Poljski list: Nuklearni sukob sve vjerovatniji, naša država bi u njemu bila uništena

0

Poljska i njeno stanovništvo mogu biti uništeni u svjetskom nuklearnom sukobu, kog zapadne elite svojim aktivnostima i idejama čine sve vjerovatnijim, piše list „Misl Polska“.

Prema mišljenju autora teksta, vlasti zapadnih država u vojnom sukobu svjetskih razmjera vide priliku za „zaustavljanje nadolazećeg kraha svjetskog finansijskog sistema“. Kako se navodi, Zapad je postao „diktatorska policijska država koja svoje ideje nameće drugim narodima“.

Zbog toga bi se nuklearni sukob mogao izbiti „svakog dana“, budući da svijet balansira na „tankoj žici“. Takav sukob bi mogao postati „smrtonosan za poljski narod“ i dovesti do njegovog biološkog nestanka.

Autor naglašava da se svi veći politički akteri u Poljskoj zalažu za što veće učešće Varšave u sukobu na teritoriji Ukrajine, kao i da se trude da u tom pogledu budu „korak ispred NATO-a“.

Korak koji vodi ka direktnom učešću Alijanse u vojnim operacijama u Ukrajini, bila je dozvola za upotrebu zapadnog naoružanja za napade na ciljeve unutar teritorije Rusije, koju su određene zemlje u okviru NATO dale Kijevu, zaključuje autor.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.