Politički komitet PS Savjeta Evrope podržao sramni predlog za prijem lažne države: Protiv glasali predstavnici Srbije, Crne Gore i BiH

0

Politički komitet Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope podržao je na današnjoj sjednici preporuku izvjestioca Dore Bakojani da tzv. Kosovo bude primljeno u tu organizaciju.

U poruci objavljenoj na zvaničnoj tviter stranici PS Saveta Evrope, piše da je sledeći korak plenarana debata koja je zakazan za 18. april i glasanje na Skupštini.

Kako javljaju „Novosti“, za je bilo 31, dok je protiv bilo četiri predstavnika zemlja u političkom komitetu, a jedan je bio uzdržan.

Protiv su bili Maja Vukućević iz Crne Gore, predstavnica BiH Snježana Novaković, kao i dva predstavnika Srbije – Biljana Pantić Pilja i Dunja Simonović Bratić. Predstavnik Grčke je bio uzdržan.

Ovoj skandaloznoj odluci prethodio je izveštaj Dore Bakojani, koja je od Prištine zatražila da pod hitno ispuni tri uslova kako bi dobila člansku kartu ove evropske organizacije. Režim Aljbina Kurtija za sada je ispunio samo jedan uslov, a to je da posle osam godina vrati imovinu manastiru Visoki Dečani, što je bila odluka Ustavnog suda lažne države.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.