Mladen Mikijelj

Peskov o pokušaju atentata na Zelenskog: Ne treba vjerovati informacijama koje širi Služba bezbijednosti Ukrajine

0

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov smatra da ne treba vjerovati informacijama koje širi Služba bezbijednosti Ukrajine (SBU).

„Uopšteno govoreći, informacije koje dolaze od SBU teško se mogu smatrati istinitim“, rekao je portparol Kremlja, odgovarajući na zahtjev novinara da prokomentariše izveštaj SBU o navodno otkrivenoj „zaveri stranih obavještajnih službi“ da pripreme pokušaj atentata na ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog i nekih šefova bezbjednosnih službi ove zemlje.

Služba bezbijednosti Ukrajine saopštila je u utorak da je otkrila „zavjeru stranih obaveštajnih službi“ koje su navodno pripremale pokušaj ubistva Zelenskog i nekoliko šefova bezbjednosnih snaga zemlje.

Prema SBU, ruske specijalne službe planirale su da likvidiraju Zelenskog, kao i načelnika specijalne službe Vasilija Maljuka, načelnika vojne obavještajne službe (GUR Ministarstva odbrane) Kirila Budanova (u Rusiji stavljen na spisak terorista i ekstremista) i niza drugih zvaničnika. SBU je dodala da su u vezi sa ovim slučajem uhapšena dva pukovnika Službe državne bezbijednosti Ukrajine, koji su navodno predavali tajne informacije koje su bile neophodne za pokušaj atentata. Kod njih je izvršen pretres. Obojica su optuženi za izdaju i pripremanje terorističkog napada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.