Pepić: Svi koji su sad uz Đukanovića, sjutra će se okrenuti protiv njega

0

Bivši lider DPS-a i bivši predsjednik države Milo Đukanović još uvijek je moćan , a elita okupljena oko njega, nije bila toliko povinovana njemu koliko ga je imitirala, smatra analitičar i građanski aktivista Dževdet Pepić.

“Oni koji su bili uz Mila, sjutra će se protiv njega okrenuti”, kazao je Pepić u emisiji “Minula neđelja”.

Pepić je, komentarišući navode hrvatskih medija da bi Đukanović uskoro mogao biti uhapšen, kazao da se ne raduje nijednom hapšenju.

“Svako je nevin, dok se ne dokaže suprotno”, smatra Pepić.

Ipak, kako navodi, Đukanović je u Crnoj Gori stvorio potpuno poremećen sistem vrijednosti.

“Bez njega se nije smjela desiti nijedna krupnija, a ni sitnija stvar. Mnogo ima toga da se prečešlja: od deportacije muslimana do ekonomije. Đukanović je od sebe stvorio idola i bespogovorno mu se klimalo glavom. Da je sreće svako treba da odgovara, a kad bi se krenulo u proces, svašta bi se tu našlo. Napomenuo bih da Crna Gora je rekorder po broju neriješenih ubistava”, istakao je Pepić.

Prema riječima Pepiča, Đukanović zasigurno jeste istorijska ličnost, ali je više stvarao u Crnoj Gori mučnu društvenu situaciju.

“Tako se i obogatio…I on i njegovi prijatelji”, zaključio je on.

DK kredibilna ličnost, mora imati fer suđenje

Komentarišući slučaj predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, Pepić je kazao da je Knežević kredibilna ličnost i da država treba da mu garantuje bezbjednost.

“Najsrećniji bi bio kad bi imao fer suđenje. Ali, sumnjam i plašim se da ljudi poput njega nisu baš najsigurniji ni na slobodi, a kamoli u zatvoru. Država mora da ga zaštiti”, kazao je Pepić.

Pepić je kazao da je Knežević o brojnim stvarima govorio na pravi način.

“Poštujem ga, jer je stao na strani radnika”, dodao je Pepić.

Prema njegovim riejčima, bivši predsjednik DPS-a Milo Đukanović i njegovi saradnici su se godinama borili samo za interes.

“Mnogi su se krili iza patriotizma i, što je najtužnije, ništa se nije uradilo na demontaži tog sistema. Toliko blata ima u našoj kući, a sve to treba da počistimo. Stvaramo sistem poslušnika i što je žalosno, idemo i dalje ka tome”, zaključio je Pepić, prenosi „A plus“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.