Vučević se zahvalio Meksiku na uzdržanom stavu: Rezolucija o Srebrenici neće doprinijeti poboljšanju odnosa srpskog i bošnjačkog naroda

0

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević prenio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Meksika u Beogradu Karlosom Feliksom, zahvalnost toj zemlji na uzdržanom stavu prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Premijer je istakao da ova rezolucija neće nikako doprinijeti stabilizaciji prilika u regionu, niti poboljšanju odnosa između srpskog i bošnjačkog naroda, saopšteno je iz Vlade.

Naglasio je da Srbija veoma cijeni podršku Meksika po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i čvrst stav da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Vučević je podvukao da potencijal za jačanje ekonomske saradnje, koja je zasnovana na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti dva naroda, postoji u oblastima poljoprivrede i industrije.

Premijer je poručio da je Meksiko zemlja koju Srbija izuzetno cijeni i da se, kao predsjednik Vlade, raduje budućoj saradnji, kao i skorim posjetama na visokom i najvišem nivou iz te zemlje, što će označiti dobar novi početak u bilateranim odnosima.

Feliks je rekao da su odnosi dvije zemlje prijateljski i da ih povezuje iskrena podrška i prenio da Meksiko neće promjeniti svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije.

On je čestitao predsedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću na preuzimanju nove funkcije i predao pismo čestitke predsjednice Meksika Klaudije Šajnbaum.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.