Mladen Mikijelj

Pejović (PES): Propagandisti koji žele da imputiraju odgovornost za Srebrenicu ovoj Vladi, to rade kako bi zamaskirali ratne tragove bivšeg režima

0

Ako postoji saglasnost da za zločine genocida nijesu odgovorni narodi, već pojedinci, što je konstatovano u presudama međunarodnih sudova, onda je jako zabrinjavajuće da određene organizacije i pojedinci iz zemlje i regiona osporavaju namjere crnogorske Vlade da se jasno precizira odgovornost i afirmiše mirovni sporazum iz Dejtona, koji garantuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, uz očuvanje entiteta, kazao je generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

On je podsjetio da je u prethodnim sazivima crnogorski parlament usvojio deklaraciju i rezoluciju o genocidu u Srebrenici, te rezolucije o genocidu u Pivi i Velici.

„Prema svim izglasanim rezolucijama i deklaracijama u crnogorskom parlamentu koje se odnose na genocide, neophodno je iskazivati posebno poštovanje, njegujući trajan odnos i pijetet prema svim nevinim žrtvama genocida na našim prostorima, bez relativizacije genocida u Srebrenici.

Oni punktovi i propagandisti koji žele da imputiraju odgovornost članovima ove Vlade u vezi tragičnih događaja počinjenih u Srebrenici prije skoro 30 godina, to rade kako bi zamaskirali ratne tragove i ulogu bivšeg režima, koji je bio direktno involviran u ratnim užasima devedesetih“, poručio je Pejović u saopštenju dostavljenom medijima.

On je kazao da je, nakon što je sadašnja Vlada u saradnji sa parlamentom isporučila konkretne rezultate u brojnim oblastima i trasirala put za dalji napredak naše zemlje ka EU, aktuelan pokušaj da se kritikama na račun uspješne i evropske Vlade pomognu oni činioci koji bi da profitiraju preko tragičnih tema iz prošlosti.

„Građanima Crne Gore je sada jasnije ko se zalaže za mir, stabilnost i prosperitet, a ko za kolektivizaciju pojedinačnih zločina i zloupotrebu nevino nastradalih žrtava genocida u Srebrenici“, zaključio je Pejović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.