Mladen Mikijelj

Jušković Spajiću: Prije sjednice Vlade uvesti test na psihoaktivne supstance!

0

Kandidat za direktora Agencije za civilno vazduhoplostvo Nebojša Jušković uputio je ponovo otvoreno pismo premijeru Milojku Spajiću, tražeći odgovor zašto je, kako kaže, protivzakonito stavljen na mjere tajnog nadzora Agencije za nacinalnu bezbjednost.

Njegovo pismo prenosimo integralno:

„Poštovani gospodine Spajiću,

Obraćam Vam se drugi put zahtjevom da meni i ukupnoj javnosti Crne Gore iznesete razloge mog protivzakonitog stavljanja na mjere tajnog nadzora od strane Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) što potvrđuje odgovor direktora ANB broj 10-233/24-1525/2 od 05.03.2024. godine.

S obzirom da sam Vam se obratio istim zahtjevom dana 11.03.2024. godine, a nažalost odgovor nisam dobio ni do danas.

Ovakvo Vaše (ne)činjenje meni i mojim bliskim licima nanosi ogromnu štetu.

Jušković Spajiću: Ko i kada je donio protivzakonitu odluku da se vrše mjere tajnog nadzora prema meni i sa kojim motivima?

Još jedan put zahtijevam, da kao nadređeni direktoru ANB-a, upoznate javnosti Crne Gore koje su to bezbjednosne prijetnje državi i građanima Crne Gore proistekle od moje malenkosti.

U koliko i ovaj put ne odgovorite, jasno i nedvosmisleno će ukazati da Vi i Vaš kabinet koristitite ANB kao instrument da Vaše političke neistomišljenike eliminišete i onemogućite da obavljaju određene javne poslove, što je suprotno demokratskim principima i međunarodnim konvencijama o ljudskim i političkim pravima.

Ovo obraćanje iskoristiću, takođe, da Vam najiskrenije preporučim da ministar zdravlja gospodin Šimun, prije početka sjednica Vlade uvede test na psihoaktivne supstance, jer pojedini članovi Vašeg kabineta odluke donose pod jakim uticajem navedenih supstanci, čime donoseći važne odluku u takvom stanju direktno utiču na bezbjednost države i njenih građana.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.