Partizan počinje napad na Ligu Evrope bez Sume i Markovića

0

Sve je spremno za premijeru na međunarodnoj sceni, jedino što nisu spremni svi. Dvojica projektovanih nosilaca tima propustiće uvodni Partizanov korak u pohodu na grupnu fazu Lige Evrope, Lazar Marković i Sejduba Suma vuku povrede koje ih sprečavaju da maksimalnim intenzitetom odgovore obavezama u susretu sa RFS-om (četvrtak, RTS 1, TV Arena sport 1).

Marković je van terena od gostovanja u
Kruševcu, stradalo mu je koleno prilikom postizanja gola – ruku na srce, daleko teže je prošao čuvar mreže Napretka Mladen Živković, jer je u pitanju prelom – i mada se oseća neuporedivo bolje, stručni štab je procenio da utakmica sa Letoncima nije vredna rizika. Sve u nameri da popularnog Markeca sačuva za znatno bitnije izazove, a prvi je iza ćoška, već u nedelju veče Parni valjak gostuje u Novom Sadu.

Iz istog razloga će na klupi za rezerve ostati i Suma. Savo Milošević bi sigurno oko njega gradio igru da je preko puta snažnija ekipa od RFS-a, međutim, činjenica da srpski predstavnik slovi za apsolutnog favorita, da je vezao tri pobede bez primeljenog gola i uz sve to je domaćin, uslovila je odluku mladog stratega da nedovoljno oporavljenog Gvinjeca sačuva za gostovanje na „Karađorđu“. Imaće Suma još tri dana da zaleči bol u predelu članka koji ga muči duže vreme, a tek u slučaju krajnje nužda će pomoći ekipi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Njegov i Markovićev izostanak znači da se neće menjati ništa u manevru koji je za vikend bio ubedljiv i siguran protiv Inđije. Suminu ulogu „desetke“ preuzeće Bibars Natho, iza Izraelca dejstvovaće sad već uigran tandem Aleksandar Šćekić – Saša Zdjelar, bokovi su rezervisani za Takumu Asana i Filipa Stevanovića, dok je u napadu siguran Umar Sadik. Ako stranci budu raspoloženi kao na prethodnih nekoliko utakmica neće gosti imati šanse u Beogradu…

Najavio je Milošević da se među stative vraća Vladimir Stojković, u skladu sa obećanjem kapitenu da će braniti evropske i mečeve jačeg intenziteta. Nekadašnjem reprezentativnom golmanu to će biti tek prvi meč uopšte (nije branio ni pripremne, ni prvenstvene) posle dva meseca pauze, otkako je završeno finale kupa sa Vojvodinom. Ispred njega se očekuje kvartet identičan onom promovisanom u duelu sa ekipom iz Srema, u srcu odbrane dejstvovaće Uroš Vitas i Maki Banjak, a na bekovskim pozicijama verovatno Nemanja Miletić i Slobodan Urošević, iako je Savo Milošević znao da ih rotira Aleksandrom Lutovcem i Rajkom Brežančićem u tek započetoj sezoni.

No, ipak se igra samo jedan meč, nova tumbanja u kratkom vremenom periodu bila bi rizična, pa se očekuje da prolaz u drugo eliminaciono kolo Partizan pojuri u sastavu: Stojković – Miletić, Vitas, Banjak, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Stevanović, Natho, Asano – Sadik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.