Partizan ipak ne dovodi novog špica

0

Izgleda da je prelazni rok za crno-bijele gotov, osim u slučaju da neko ode.

Mada je ostalo još 12 dana do kraja, sve upućuje na zaključak da će aktuelni prelazni rok biti jedan od mirnijih u Partizanu poslednjih nekoliko godina. Vratio je klub iz Humske Marka Živkovića iz Voždovca i lako bi moglo da se desi da je zaoštravanjem konkurencije na poziciji desnog beka stavio tačku na aktivnosti tikom zimske pijace.

Sve je manje vremena, a i želje, da dovede novog napadača. Niko to još nije zvanično izgovorio, međutim, prema saznanjima MOZZART Sporta osvežavanje ofanzivne linije desiće se tek na ljeto.

 

Do zaokreta u razmišljanju sportskog sektora došlo je tokom priprema u Turskoj. Crno-beli su na osnovu treninga i kontrolnih utkamica stekli uvid u mogućnosti Žana Kristofa Bajbeka i rešili da se, ipak, oslone na Francuza, iako su i sami isticali da ih brine zdavstveno stanje početkom oktobra dovedenog, a onda u zbog povreda odsutnog, špica. No, činjenica da se bivši član Pari Sen Žermena pojavio u Beogradu pre roka, da je smršao u odnosu na jesen, te da je tokom boravka u Antalji pokazao izuzetan motiv i posvećenost obavezama odvratila je crno-bele od ideje da mu dovedu alternativu.

 

A prije samo pet sedmica pričalo se da novi špic dolazi bez obzira na to šta će biti sa Bajbekom.

„Tražimo centralnog napadača, koji može da igra i po boku. Potreban nam je špic koji daje notu. Videćemo da li će biti domaći ili stranac, ide se ka strancu. Bajbek je sjajan e igrač, bio je moj izbor, ali način na koji se razvija situacija u vezi s njim, u vezi s povredama, ne daje mi sigurnost. Ne interesuje me da li će ići ili ne, sigurno ćemo dovesti igrača na toj poziciji. Hoću da budemo siguran, ne želim rizik“, bila je poruka trenera Aleksandra Stanojevića dan posle utakmice sa Mladosti iz Lučana na koncu prvog dela prvenstva.

 

U drugi će Parni valjak ući sa spremni(ji)m Žanom Kristofom Bajbekom, ali i sa Nikolom Štulićem, kome stručni štab sve više veruje i posmatra ga kao budući veliki projekat kluba. U minulih godinu dana crno-beli su prodali Strahinju Pavlovića Monaku i Filipa Stevanovića Mančester Sitiju, te u ovom trenutku, od dece iz škole, najviše vrednuju momka iz Sremske Mitrovice. Iako je tek u završnici jesenjeg dela prvenstva počeo da dobija više prostora, odlučeno je da mu proleće bude šansa za potpunu afirmaciju, prilika da sebe pozicionira kao vođu navale, pogotovo što ima nagoveštaja da će neke utakmice Partizan igrati sa dva napadača.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.