Mladen Mikijelj

Panaotović: Sledeće članice SE su vjerovatno Donjeck i Luganjsk, Florijan Biber je tu da objasni teletu da je za njega dobro kada ga mesar kolje!

0

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope odlučila je juče da krene u rušenje pravnog, političkog, moralnog i svakog drugog poretka u Evropi.

Vršeći apsolutni presjedan, dajući zeleno svijetlo za prijem teritoriji koju ne priznaje većina zemalja članica UN i koja u dogledno vrijeme nema nikakve šanse da dobije stolicu u UN! Nije ovo samo udar na Srbiju već dinamit postavljen u temelje čitave Evrope u kojoj od juče konačno više ne važi princip teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica.

A kad je taj princip narušen na jednom mestu iluzorno je očekivati da će večito važiti na drugim mestima. Jučerašnjim činom zabijen je konačni kolac u zaključke Badinterove komisije čiji bazična tača je bila da se Jugoslavija može razdružiti isključivo po šavovima republičkih granica što znači da Kosovo i Vojvodina ne mogu postati države! 131 poslanik, među kojima ima poslanika različitih nacionalnosti, pa tako i jedan Srbin Magazinović iz BiH, suštinski su juče postupili kao družina desperadosa koji razvaljuju poredak na kom počiva stabilnost Evrope.

Ne zaboravimo glasove protiv i uzdržanih i naglasimo da je i tu nacionalni sastav šarolik, tako su na primer protiv glasali – jedan poslanik iz Njemačke, dva poslanika iz Francuske, jedan iz Italije… Bilo je zaista šokantno videti kako poslanici iz Makedonije, Grčke i jedan(od 3) iz Crne Gore glasaju za prijem * Kosova u SE.

Ovi politički slijepci očigledno previđaju činjenicu da projekat velike Albanije osim Kosova i Metohije obuhvata i djelove Grčke, pola Sjeverne Makedonije i dio Crne Gore sa sve Ulcinjom i Barom. Upravo ispred jedne takve mape se Aljbin Kurti fotografisao nedavno u Skoplju. Mečka dakle vrlo brzo može da zaigra i pred vratima zemalja Bakojani, Mugoše i Kovačevskog. Da li će biti spremni da podrže otkidanje djelova sopstvenih teritorija i ulazak istih u SE?

Naravno, valja pozdraviti glasanje protiv poslanika iz RS kao i Maje Vukićević iz Crne Gore. Za pohvalu je i uzdržan stav poslanika Čarapića iz PES-a. Istorija i politika su nepredvidive i odnosi snaga mogu da se promene brzinom svjetlosti. Tako je moguće u doglednoj budućnosti videti aplikacije za SE, na primer Donbasa, Luganjske republike ili Republike Srpske. Otuda, krajnje je čudno gledati poslanike iz Ukrajine i BiH kako vatreno podržavaju ulazak *Kosova u SE jer mečke u različitim oblicima već igraju pred njihovim vratima. Ključ za stabilnost i bezbijednost Evrope je u poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta država. Kada se taj princip poruši, ulazi se u sferu bezakonja, voluntarizma i jednostranosti. Tako da, ako može *Kosovo, može i Republika Srpska.

Da istoriju kreiraju i pišu jači kojima zakon leži u topuzu, to je jasno od davnina pa do danas. Ipak valja izraziti začuđenost kada pojedini krugovi i lobiji misle da razgovaraju sa političkim duducima iliti marvom. Tako će nas čuveni Florijan Biber preko uvaženog Danasa od jutros ubeđivati kako je ulazak *Kosova u SE odlična stvar i za samu Srbiju. To vam je onaj pristup kada mesar saopštava teletu kako je za njega odlično što će ga zaklati, tranžirati, ispeći ii poslužiti gladnima na trpezi sa čeri paradajzom i tikvicama. I biberom, dabome. Biber ipak zaboravlja da građani Srbije nisu marva i da se Srbija i iz najtežih istorijskih situacija vazda dizala kao feniks iz pepela!

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.