Mladen Mikijelj

SAVJET I SAVJEST

0

Piše: Emilo Labudović

Postoje savjet i savjest i, u jezičkom smislu, razlikuje ih samo slovo, ali, suštinski, dijele ih svjetlosne godine. Između savjeta i savjesti, da je božje i ljudske pravde, trebalo bi da stoji znak jednakosti, ali…

Savjet Evrope još jednom je demonstrirao odsustvo ne samo savjesti, ljudske i zakonske, nego i najnižu granicu dostojanstva i samopoštovanja, i tu nema ničeg novoga. „Blago iznenađenima“, rekao bi Matija. Moćna Evropa, kolijevka demokratije i zakonitosti, još jednom je kleknula na koljena i do ramena zabila glavu u nezasito američko – britansko dupe, na čiji je smrad odavno svikla. Rusofobična do granica kolektivne paranoje, ucijenjena svim i svačim, Evropa je opet, uz fanfare zaštite nekakvih ljudskih prava, pri čemu su samo neki ljudi – ljudi, poginula tako što je izvršila samoubistvo.

Kažu da ne vrijedi tužiti nad prolitim mlijekom, i zato ni riječ o svemu što je prethodilo onom jučerašnjem sumraku pravde i prava. Naprotiv, svjestan svega, reći ću: tzv. Kosov je „zaslužilo“ prijem!? Jer ovakva Evropa zaslužuje onakvu državoliku tvorevinu!!! Sramota čovječanstva i smrt međunarodne pravde u Strazburu zaslužili su finale kakvo su priredili sebi samima. Po grobovima jednog Robespjera, Igoa, Remarka, Kamija… danas urinira jedna ljudska i politička kreatura zvana Kurti. I kurči se kao da je nagrnuo šinjel jednog Bonaparte.

A i mi Srbi smo zaslužili onakav ishod. Da konačno otvorimo oči i jednom zauvijek zaključimo koliki su nam i dokle su nam prijatelji i zaštitnici Grci, Francuzi, Amerikanci… Da shvatimo da je ona „sestra“ Bakojani samo paradigma novog poretka stvari u kojem nema ni braće, ni prijatelja, ni pravde, ni milosti… već samo interes, interes i uvijek interes. A interes je – uvijek, uvijek i uvijek – britansko/američki.

Ne pada snijeg da pomori svijet… pa ni preporuka da Kurti i ostali kur..i, mimo savjesti, budu primljeni u Savjet ni za jotu neće promijeniti situaciju u kojoj se nalaze Srbija i srpski narod. Čak i pod cijenu da Srbija izađe ili zamrzne članstvo u SE, sve će ići već zacrtanim tokom. A možda bi i trebalo, jer bi bio grijeh od Boga da u istim klupama sjede Kurti i Dora Bakojani sa Biljanom Piljom i Majom Vukićević! Za ovu Evropu su Milo i Mickej, Ranko i onaj Mugoša, Jakov onaj Radulović u OEBS – U, i mnogi drugi koji, kao kučići pod nadstrešnicom, čuče pod NATO kišobranom.

Savjet Evrope je dokazao da Evropa nema savjesti, da ne cijeni sebe ni norme koje je sama propisala, da je obična zla sluškinja goreg gospodara. Zato se, svjestan da će me opet razna proevropska NVO služinčad razapeti, pitam: a kud ćemo tamo, kukala nam majka???

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.