Osveta za ubistvo Abulaha: Hezbolah lansirao preko 160 raketa na Izrael (VIDEO/FOTO)

0

Samo nekoliko sati nakon objavljivanja da je u raketnom napadu ubijen visoki komandant Hezbolaha, teritoriju Izraela zasulo je više od 160 raketa.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se širom sjevernog Izraela, nekoliko sati nakon što je u navodnom izraelskom vazdušnom napadu ubijen visoki komandant Hezbolaha.  Vjeruje se da je masovni raketni napad odgovor terorističke grupe na ubistvo visokog komandanta u sinoćnjem napadu.

Sirene su se čule u  u gradovima Safedu, Roš Pini i Tiberijadi, kao i brojnim drugim gradovima u Galileji. Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako Gvozdena kupola presreće mnoge rakete iznad tog područja.

Ogromna raketna baraža ispaljena na sjever Izraela, a mnogi projektili su presretnuti.

U sinoćnjem napadu u južnom Libanu, u Juaiji, ubijeni su Taleb Abdulah i još tri operativca Hezbolaha. Abdulah se smatra najvišim oficirom Hezbolaha ubijenim u toku rata.

Preko 160 raketa lansirano je iz Libana na severni Izrael u baražu prije kratkog vremena, naveo je IDF. To je jedan od najobimnijih napada  koje je izvršio Hezbolah tokom rata.

Nema izvještaja o povređenima.

IDF je takođe naveo da je nekoliko raketa presrela protivvazdušna odbrana, dok su druge pogodile na nekoliko lokacija. Usled udara rakete došlo je do nekoliko požara, navodi vojska.

Najmanje 70 raketa lansirano je na oblast planine Meron na severu Izraela iz Libana prema saopštenju IDF-a.

Nedugo zatim IDF je saopštio da je pogodila raketni bacač Hezbolaha u južnom libanskom Jarunu, koji je korišćen u jutrošnjem napadu na sever Izraela.

Hezbolah je jutros preuzeo odgovornost za raketne napade na sjever Izraela. Oni tvrde da su gađali nekoliko izraelskih vojnih lokacija, uključujući bazu kontrole vazdušnog saobraćaja Meron i kamp Amiad, koji se nalazi na nekih 20 kilometara od granice, kao i fabriku proizvođača oklopnih vozila Plasan u kibucu Sasa.

Hezbolah kaže da su napadi odgovor na sinoćnji izraelski napad na Juaiiia na jugu Libana, u kojem su ubijeni glavni komandant Taleb Abdulah i još tri operativca. Abdulah se smatra najvišim komandantom Hezbolaha koji je Izrael ubio tokom borbi.

(B92)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.