Ostin: Dozvola za udare unutar Rusije biće veoma korisna Ukrajincima

0

Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je za Si-En-En (CNN) da nova politika Vašingtona koja dozvoljava ukrajinskoj vojsci da izvodi ograničene udare unutar Rusije američkom municijom biti “veoma, veoma korisna Ukrajincima u budućnosti“.

Ostin je razgovarao sa novinarom Si-En-En Volfom Blicerom, gdje se pridružio drugim svjetskim liderima povodom osamdesete godišnjice Dana D, uključujući predsjednika Džoa Bajdena, francuskog predsjednika Emanuela Makrona, britanskog premijera Rišija Sunaka i kanadskog premijera Džastina Trudoa.

Ostinovi komentari uslijedili su nekoliko dana nakon što je Bajden dao Ukrajini dozvolu da napadne američkom municijom unutar ruske teritorije, iako je te napade ograničio na mete blizu granice Harkova, gdje su ruske snage koncentrisale svoje napore.

Upitan o slabljenju podrške u SAD, Ostin je rekao da vjeruje da postoji “snažna podrška Ukrajini“ među obje političke stranke, uprkos višemjesečnom odlaganju slanja poslednjeg paketa pomoći u Kongresu.

Naglasio je da smatra da se ruski predsjednik Vladimir Putin vjerovatno neće zaustaviti na Ukrajini, već da će se konflikt proširiti“, rekao je Ostin za Si-En-En.

“Ukrajina je važna, ne samo za potrebe Ukrajine, ne samo za Evropu – važna je za nas i za cio svijet. Dakle, moramo da se uvjerimo da Putin nema mogućnost da zgazi Ukrajinu jer, kao što je predsjednik (Bajden) rekao, postoje dobre šanse, gotovo izvjesne, da se Putin tu neće zaustaviti. On će nastaviti da napreduje u drugim aktima agresije“, rekao je on, prenosi Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.