Orban: Proratni političari u Evropi su kao narkomani, žele da pobijede Rusiju ali ne uviđaju realnost

0

Evropa se sve više približava ratu, ona je kao voz sa poludjelim mašinovođom, to se mora spriječiti, poručio je mađarski premijer Viktor Orban na „Maršu mira“ u Budimpešti. On je ocijenio da će posle izbora za EP i američkih predsjedničkih izbora biti moguće formirati transatlantsku koaliciju za mir.

„To se mora spriječiti, da Evropa po cijenu svoje propasti, ide ka ratu. Evropa se sada priprema za rat, svaki dan je nova etapa na putu za pakao“, rekao je on.

Kako je primijetio, slanje nove novčane pomoći i oružja Ukrajini, razgovori o raspoređivanju nuklearnog oružja u Evropi, misija NATO u Ukrajini, pokazuje da „proratni voz nema poslednju stanicu a mašinovođa je poludio“.

Mađarska je već jednom uspjela da se drži po strani od sukoba i Budimpešta zna kako to treba da uradi i neće dozvoliti da mađarsku omladinu šalju na front, dodao je on.

Proratni političari u Evropi su kao narkomani, žele da pobijede Rusiju, kao što su dva puta pokušavali u 20. vijeku, ali ne uviđaju realnost, istakao je mađarski premijer.

„Štaviše, oni su spremni da se sukobe sa čitavim istokom i misle da će pobijediti u tom ratu. Za takve političare rat je kao droga, oni koji su u njenoj vlasti nikoga ne slušaju i ne smatraju sebe odgovornim. Stanovništvo zemalja, njihova sudbina i budućnost djece nisu ni od kakvog značaja za njih. Nemoguće ih je ubijediti. Zato treba da ih pobijedimo“, rekao je Orban pozvavši učesnike protesta da na predstojećim izborima za Evropski parlament svoj glas daju onima koji se zalažu za mir.

Podsjetimo, na desetine hiljada Mađara iz čitave zemlje okupilo se na „Maršu mira“ u centru Budimpešte protestujući protiv uvlačenja zemlje u sukob u Ukrajini i pokušaja NATO da pokrene novi rat u Evropi, javlja izvještač Sputnjika.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.