Mladen Mikijelj

Oglasila se Kancelarija za KiM: SAD i EU su nalogodavci hapšenja Srećka Sofronijevića, Kurti je puki izvršilac!

0

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su pravi nalogodavci hapšenja srpskog državljanina Srećka Sofronijevića Sjedinjene Američke Države i Evropska unija, dok je premijer privremenih institucija u Prištini „puki izvršilac“.

„Aljbin Kurti sa svojim specijalnim policijskim jedinicama puki je izvršilac hapšenja Srbina iz Zvečana Srećka Sofronijevića, dok su pravi nalogodavci i direktno odgovorni za njegovo pritvaranje Sjedinjene Američke Države i Evropska unija koji su ovog i mnoge druge viđene Srbe sa sjevera Kosova i Metohije nagnali u Kurtijevu zamku i njegove kazamate“, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Podsjeća se da Priština tereti Srećka Sofronijevića za navodno kršenje tzv. ustavnog poretka tzv. Kosova, samo zato što je branio svoj dom kada je Rosu 13. oktobra 2021. upala u Zvečan i bacala suzavac na Srbe i tada upucala Srećka koji je bio životno ugrožen.

Iz Kancelarije napominju da je Srećko Sofronijević jedan od brojnih Srba koji su u prethodnom periodu na miran i demokratski način branili svoje pravo na život, ali svi oni su postali žrtve Kurtijeve srbomrzačke politike.

Kako navode, oni koji su pucali na Srbe i srpsku decu su slobodni, dok je Srećko Sofronijević, koji je čuvao svoje dijete, danas u pritvoru.

Ističu da je srpski otpor Kurtijevom zulumu doveo i do mirnih protesta i barikada kao izraza vapaja srpskog naroda da ih međunarodna zajednica čuje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.