Mladen Mikijelj

Bečić pobrkao lončiće: Tvrdi da svjedočimo kontinuiranom rastu podrške građana evroatlantskom putu – a ona na istorijskom minimumu!

0

Aleksa Bečić, zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore, poručio je da Crna Gora ide krupnim koracima ka ostvarenju istorijskog cilja da 2028. godine postane 28. članica Evropske unije.

Bečić se sastao se sa delegacijom Komiteta za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO-a koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Sadržajan susret sa brojnom delegacijom i parlamentarcima iz Francuske Njemačke, Italije, Španije, Velike Britanije, Finske i Hrvatske bio je još jedna prilika da se pošalje poruka zajedništva i solidarnosti.

„Crna Gora ide krupnim koracima ka ostvarenju istorijskog cilja da 2028. godine postane 28. članica Evropske unije. Crna Gora jeste najmanja, ali veoma kredibilna članica Sjeveroatlantskog saveza. Crna Gora daje doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti. Zato svjedočimo kontinuiranom rastu podrške građana evropskom i evroatlantskom putu zemlje“, kazao je Bečić zaboravljajući da je podrška NATO-u u Crnoj Gori na istorijskom minimumu.

Podsjećamo, podrška NATO-u u Crnoj Gori pala je za 12 posto, po poslednjoj anketi. Međutim, to ne smeta Bečiću da nastavi sa svojom retorikom koja obiluje hvaljenjem borbom protiv organizovanog kriminala.

„Beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, jačanje institucija, demokratsko sazrijevanje i snaženje sloboda, smirivanje tenzija, unapređenje ekonomskog položaja građana jesu konačno ključne teme u našem društvu koje pobjeđuje teme prošlosti, podjela i nasljeđa 90-ih. Drago mi je da na svakom koraku afirmišemo te politike i vrijednosti, jer pobjeda tih politika na unutrašnjem planu, uz posvećenost spoljnopolitičkim prioritetima, jesu garancija pravno sigurne, ekonomski osnažene, pomirene i bezbjedne Crne Gore – istakao je Bečić.

Zamjenik predsjedavajućeg Gutierez je između ostalog naglasio, “Naš cilj mora biti očuvanje zajedništva u ovim teškim vremenima. Svi u našem savezu dijelimo i štitimo iste vrijednosti’’, zaključio je.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.