Odbornici Posebnog kluba još nisu dostavili PES-u zahtjeve u pisanoj formi

0

Nakon jučerašnjeg poziva odbornika Vasilija Čarapića da bivši odbornici PES-a dostave pisani predlog za rješenje krize u Glavnom gradu, odbornici koji su bliski predsjedniku države Jakovu Milatoviću, još uvijek nisu dostavili zahtjeve u pisanoj formi.

Već dva puta nije bilo kvoruma za održavanje sjednice u Skupštini Glavnog grada, jer pet bivših odbornika PES-a sa predstavnicima opozicije sada čine većinu.

Prema nezvaničnim informacijama, predstavnici PES-a su i na pregovorima u nedjelju veče tražili da se dostavi zvanična verzija zahtjeva bivših odbornika PES-a, kako bi se na osnovu toga izjasnili partijski organi i kako se sa pregovaračkim procesom ne bi manipulisalo u javnosti.

U međuvremenu, kako bivši odbornici PES-a nisu odgovorili zvanično u pisanoj formi svojim kolegama, nastavak pregovora nije izvjestan.

Kriza vlasti u Podgorici traje, od kada je pet odbornika napustilo PES, nakon ostavke Jakova Milatovića na svim partijskim pozicijama. Tada su odbornici bliski Milatoviću tvrdili da neće ugrožavati podgoričku vlast i da aktuelna gradonačelnica Olivera Injac ima njihovu podršku.

Sa druge strane, PES se poziva na poštovanje aktuelnog koalicionog sporazuma, koji je do sada bio funkcionalan.

Trenutno, odbornički klub PES-a broji osam odbornika, dok je pet bivših odbornika ove partije formiralo poseban odbornički klub.

Sjednica Skupštine Glavnog grada zakazana je za sjutra u 10 časova.

(cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.