NSD Pljevlja: Narod nije bez razloga poslao DPS na političko smetlišt

0

„Uprkos činjenici da svaka ptica na grani odlično zna bilanse DPS vladavine u Pljevljima, te da je iza njih ostajala privredna i demografska pustoš i ništa više od toga, ovih dana svjedočimo agresivnoj medijskoj hajci Đukanovićeve stranačke oligarhije koja ima za cilj da obezvrijedi politiku Nove srpske demokratije u našem gradu“, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Nove Srpske Demokratije u Pljevljima.

„Prosto je nevjerovatno da oni koji preživljavaju na slobodi samo zbog toga što država Crna Gora još uvijek nije smogla snage da se obračuna sa mafijaškom hobotnicom i njihovim političkim krilom drže lekcije nama koji smo i posljednji atom svoje energije uložili u oporavak Pljevalja. Srećom, narod je toga i te kako svjestan, zbog čega je DPS i poslat na političko smetlište, ne samo u državi nego i u našoj opštini“, navode iz OO NSD Pljevlja.

Prema njihovim riječima, koliko juče kidisali su na svetinje Srpske pravoslavne crkve, preko svojih udbaških struktura pokušavali da izazovu građanski rat u našem gradu, arčili prirodne resurse, prouzrokovali masovno raseljavanje omladine, a danas pokušavaju da nam drže moralne lekcije.

„Kao da smo mi decenijama zamajavali narod drugim blokom Termoelektrane, toplifikacijom, izgradnjom cementare, željezničke pruge, sanacijom saobraćajne i vodovodne infrastrukture, izgradnjom aerodroma, i kao da smo mi ulagali milione u podgorički sport dok smo sport u našem gradu sveli na amaterski nivo. Toliko je toga zapušteno u Pljevljima, da su potrebne godine kako bi se mnoge stvari pomjerile sa mrtve tačke. Narod odlično zna zašto je prepolovljen broj od nekadašnjih 11.000 radnih mjesta i ko je kriv za krvničko iživljavanje nad pljevaljskih preduzećima, pogotovo nad Rudnikom uglja koji je služio isključivo za punjenje džepova zvanične Podgorice i nikada nenajedene porodice Đukanović“, istakli su iz ove partije.

„Danas, kada svjedočimo rekordnim rezultatima na proizvodnji uglja i otkrivke rekordnoj neto dobiti, zanovljenoj mehanizaciji, kada znamo da je otvoreno na stotine proizvodnih radnih mjesta i da je Rudnik uglja nakon nepune tri godine direktorovanja predsjednika našeg Opštinskog odbora Milana Lekića otrgnut iz kriminalno-mafijaških čeljusti DPS-a, bivamo izloženi besprizornoj medijskoj hajci koja ima za cilj da se zaboravi sve ono što je urađeno za naš narod u Pljevljima i da se od odgovornosti aboliraju domaći plaćenici koji su predali Rudnik uglja Acu Đukanoviću, koji su nabavljali polovne dampere i predstavljali ih kao nove, koji su od poslovno-stambene zgrade Rudnika uglja pokupovali toliko nekretnina u Podgorici, Beogradu i Sarajevu, i koji su do te mjere ojadili ovaj narod da je osnivanje narodne kuhinje bila nasušna potreba koja je imala za cilj isključivo da se sačuva obraz našim Pljevljima“, dodaju oni.

IZ OO NSD Pljevlja su na kraju podsjetili na uvijek aktuelnu izreku, koja se može čuti u ovom gradu i dan danas, a koja najbolje opisuje nekadašnju DPS strahovladu: Sačuvaj nas Bože kuge, gladi i brige DPS-a za Pljevlja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.