Injac: Pošumljavanjem utičemo na kvalitet vazduha

0

Preduzeće Zelenilo i Kancelarija za mlade organizovali su akciju pošumljavanja Veljeg brda. Akciji su se pridružili gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i direktor Puteva Radoš Zečević.
Gradonacelnica Podgorice Olivera Injac rekla je da je ozelenjavanje prstena oko grada prvo što su dogovorili, te da je dinamika ide kako je planirano.

– Podržavaću ovakve akcije. Nelegalna gradnja je jedan od važnih projekata koji nas čeka. Međutim, potreban je plan generalne regulacije kako bi mogli da krenemo dalje sa tom pričom kako bi sagledali sve probleme i da bi vidjeli kako najbolje da uđem u proces legalizacije objekata. Veliki je broj takvih objekata na teritoriji Podgorice i treba nam dobra studija i priprema da bismo ušli u taj proces. Dio toga je i urbana regeneracija – rekla je Injac.

Ona ističe da se pošumljavanjem utiče na kvalitet vazduha.

– Važno je i za širu populaciju da uključimo, to su bile moje sugestije da radimo sa školama, udruženjima mladih… – kaže Injac.

Kako je kazao Petar Krivokapić, direktor Zelenila, zasadice preko 800 sadnica drveća iz svog rasadnika.

– Ovo je jedna u nizu lokacija koje smo odabrali da pravimo zeleni prsten oko Podgorice i biće ih još, zbog toga pozivam građane da nam se pridruže. Posadili smo crni bor, hrast, javor… – rekao je Krivokapić.

On je najavio novu akciju za 8. mart, koja će biti organizovana na Lješkopoljskoj gorici.

– Ova sadnja je važna kako bismo smanjili uticaj sjevernog vjetra ali i nelegalnu gradnju kojoj smo svjedoci. Treba raditi na tim planovima da se prostor zaštiti – ističe Krivokapić.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.