Novaković Đurović – Varhelji: Zabrinjava nas ekonomska strategija Vlade, program Evropa sad 2 ne postoji ni u jednom strateškom dokumentu, već samo na nivou obećanja

0

Poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović istakla je na sastanku sa komesarom Evropske unije za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem da je opozicija dala značajan doprinos ubrzanju evropskog puta Crne Gore.

„To je bilo naročito izraženo prilikom glasanja za imenovanja u pravosuđu i izbor VDT-a, čime je potvrđena istinska posvećenost URE evropskoj budućnosti Crne Gore“, rekla je Novaković Đurović.

Ona je kazala da URA ostaje konstruktivna u sprovođenju reformi vezanih za proces evropskih integracija, ali i da će biti kritičar svake odluke Vlade koja ide u suprotnom pravcu.

„Zabrinjava nas ekonomska strategija Vlade, jer program Evropa sad 2 ne postoji ni u jednom strateškom dokumentu, već samo na nivou obećanja. Smatramo da takvo vođenje ekonomske politike urušava naš kredibilitet kao države kandidata i ne čini nas dobrim partnerom za sprovođenje važnih EU inicijativa, kao što je Plan rasta“, poručila je Novaković Đurović.

Ona je zaključila i da je u prvih 100 dana Vlada Skupštini predlagala zakone suprotne EU standardima i Ustavu Crne Gore.

„Očekujem da Evropska komisija ,kao i do sada, pomno i objektivno prati aktivnosti Vlade u procesu evropskih integracija“, zaključila je Novaković Đurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.