Novak ekspres: Samo 20 minuta nakon trijumfa u singlu, Srbin donio pobjedu Timu Evrope i u dublu

0

 

Novak Đoković i Mateo Beretini pobijedili su Aleksa de Minora i Džeka Soka sa 2:0 (7:5, 6:2) za manje od sat i po igre i povećali prednost Tima Evrope poslije dva dana igre na Lejver kupu na 8:4. Srpskom teniseru to je bila druga pobjeda u nizu, pošto je samo 20-ak minuta prije početka ovog duela savladao Frensisa Tijafoa u singlu, pa je tako donio dva trijumfa Timu Evrope u samo dva meča, i to oba bez izgubljenog seta, sve ukupno 4-0!

Evropa je iskoristila to što je Novak došao i dalje zagrijan od prethodnog meča i napravljen je brejk na samom startu. Sigurni su bili i Mateo i Novak u svojim gemovima, jedna loša odluka sudija ih je vjerovatno koštala duplog brejka, ali se došlo do 5:2. A tada, pomračenje. Očajan gem Beretinija i nedugo zatim bilo je 5:5. Seriju protivnika prekinuo je Đoković, a onda su se stvari vratile na svoje – Italijan i Srbin zajedničkim snagama kombinuju i prave novi brejk za kraj prvog seta.

Siguran je bio Tim svijeta u svom prvom servis gemu, ali je već u narednom ušao u probleme. De Minor je promašio smeč, Sok poslao forhend u mrežu i Evropljani su napravili brejk. Ni pomisao na brejk nisu imali Australijanac i Amerikanac, a onda su u osmom gemu ponovo poklekli i to je bio kraj za njih.

(b92)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.