Niš: U toku akcija uništavanja avio-bombe, evakuisano 1.300 ljudi

0

Akcija neutralisanja i uništavanja avio-bombe zaostale iz NATO bombardovanja u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu otpočela je nakon što je stanovništvo dijela naselja Stevan Sinđelić uspješno evakuisano, izjavio je v. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.
– Evakuacija dijela naselja Stevan Sinđelić je uspješno završena, bez ikakvih problema i u ovom momentu operativni štab izdaće naredbu za početak druge faze ove akcije, neutralizacija bombe, potom njeno utovaranje i transport na bezbjednu lokaciju gdje će biti uništena, rekao je Čaušić.

Precizirao je da je evakuisano 1.300 ljudi, od toga 1.280 samostalno, dok je 20 smješteno u prostorije koje je obezbijedio grad Niš, a 17 je zatražilo ljekarsku pomoć koja im je omogućena, navodi se u saopštenju MUP-a.

Načelnik Sektora za vanredne situacije je ukazao da će akciju neutralizacije bombe izvesti pripadnici Odjeljenja za uništavanje eksplozivnih ostataka rata SVS i precizirao da je riječ o avio-bombi MK 84, težine 1.000 kilograma, 2.000 libri kalibra, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

Čaušić je dodao da u ovoj akciji koja je počela jutros u 8.10 časova učestvuje oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.