Nikolić: Knežević podvio rep pred Spajićem, pa svoju frustraciju projektuje na DPS

0

Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista (DPS), izjavio je da je lider DNP-a Milan Knežević, kako je naveo, „poniženo podvio rep pred Milojkom Spajićem kada je morao da manjinski podrži Vladu, pa sada svoju frustraciju projektuje na DPS“.

„Mjesecima su trajali pregovori o Vladi dok je Knežević prijetio da će, ako treba – leba i luka ali sa narodom, i da neće pristati na podršku Vladi ako ne dobije u njoj adekvatan broj mjesta proporcionalan izbornom rezultatu“, rekao je Nikolić, pa nastavio:

„Grmio je Knežević kako neće izdati izbornu volju i principe na kojima je dobio podršku građana i da neće glasovi koje je on dobio vrijeđeti manje od onih koji su podržali PES ili Demokrate. U finalu pregovora, Knežević ne da nije dobio mjesta u Vladi, nego je ostao i bez mjesta predsjednika Odbora za bezbjednost koja mu je pripadala u prošlom mandatu. Time je Knežević još jednom pokazao da se, zapravo, ne pita apsolutna ništa u svom političkom djelovanju i da isključivo zavisi od odluka koje donose Beograd i Andrija Mandić“, kazao je portparol DPS.

Nikolić je podsjetio da je, kako tvrdi, „Knežević prijetio da će izaći iz Vlade ukoliko se popis odloži i da neće glasati VDT-a Markovića ukoliko se ne oglasi o slučaju ‘državni udar'“.

„Kneževićeva politička riječ, dakle, odavno ne vrijedi ništa, te očigledno svjestan činjenice da se sveo na predmet sprdnje poput Vladimira Jokovića, svoju političku frustraciju projektuje na Demokratsku partiju socijalista“, poručio je Nikolić.

Za kraj je dodao:

„Da Vas rasteretimo gospodine Kneževiću – za razliku od Vas i Vaše partije, Demokratska partija socijalista ima političke principe i platformu od koje ne odustaje i nećemo je kao Vi prodati za par funkcija i mjesta po dubini. A Vi svoje političke frustracije liječite prema Vašim koalicionim partnerima, ako imate petlje za to“, zaključio je Nikolić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.