Ni traga od imena Džozefa Asada: Bivšeg agenta CIA kojeg traže za “državni udar” još nema na Interpolovoj potjernici!

0

Interpolova potjernica protiv bivšeg agenta CIA Džozefa Asada, koji je bio optužen da je navodno bio član kriminalne organizacije u akciji “državni udar” tokom oktobra 2016. godine je najvjerovatnije ukinuta, saznaje Borba.

Kako saznajemo, njegovo ime se više ne nalazi u Interpolovoj bazi podataka, što znači, da je slobodan građanin i da neće biti izručen Crnoj Gori.

I pored više pokušaja da pronađemo njegovo ime na potjernici, to nije bilo moguće. Nije isključeno da je njegovo ime u nekoj internoj bazi, ali to nije moguće provjeriti.

Potjernica za Asadom raspisana je 2018. godine, ali se odmah znalo da ne postoje izgledi da će se bivši agent CIA naći na optuženičkoj klupi u Podgorici “oči u oči” sa specijalnim tuziocima Milivojem Katnićem i Sašom Čađenovićem, koji su tvrdili da imaju dokaze da je Asad učestvovao u pripremanju državnog udara pred izbore u jesen 2016. godine.

Osim toga, između SAD i Crne Gore ne postoje nikakavi pravni akti u procesu traženja i izručenja američkih državljana.

Podsjetimo, Asadovo ime je prošle godine već jednom uklonjeno sa Interpolove potjernice. SDT je tvrdilo da Asad, nije ispunio obavezu nakon što iskazao spremnost da dođe u Crnu Goru radi davanja iskaza, a za njim je nakon toga raspisana nova potjernica.

Kako okrivljeni obavezu nije ispunio, Viši sud u Podgorici je na predlog Specijalnog državnog tužilaštva 16.07.2019.godine raspisao novu potjernicu, koja je dostavljena centrali Interpola u Lionu radi raspisivanja crvene potjernice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.