Šoć: Vlast krenula u pripremu otimanja crkvene imovine u Crnoj Gori

2

Prikupljanje listova nepokretnosti za vjerske objekte u nekim crnogorskim opštinama je priprema za primjenu spornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti i otimanje imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi, smatra bivši ministar pravdje Crne Gore Dragan Šoć.

Danilovgradska, nikšićka i gusinjska filijala Uprave za nekretnine dostavile su Upravi za imovinu Crne Gore listove nepokretnosti za vjerske objekte u tim opštinama, potvrđeno je za list “Pobjeda” koji je u vlasništvu crnogorske Vlade.

Kako je saopštio direktor Uprave za imovinu Crne Gore Blažo Šaranović, jedino još nije utvrđeno da li su dostavljeni upisi za svaki vjerski objekat na teritoriji pomenutih gradova – a među kojima, između ostalog, spadaju i Manstir Ostrog i Ždrebaonik.

Komenatrišući ovakvu akciju državnih organa Crne Gore, nekadašnji ministar pravde i član pravnog tima Mitropolije crnogorsko-primorske Dragan Šoć, za Sputnjik je rekao da oni u tehničkom smislu ne rade ništa specijalno što ne bi mogao svako koga interesuje imovina i ko zna njene osnovne podatke.

Međutim, kako se sve odvija u kriznom trenutku kada se vlast u Crnoj Gori odlučila da ne čeka početak najavljenog ekspertkog dijaloga između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske, ovaj ugledni pravnik dodaje da to najvjerovatnije znači da je sva priča zvanične Pogorice o kompromisima povodom zakona o slobodi vejroispovjesti „prilično problematična“.

„Moje mišljenje je da vlast vrši pripreme i skuplja informacije o svim vjerskim objektima i da se pripremaju da krenu u postupak primjene zakona. Odnosno, u mojoj interpretaciji – otimanja imovine pravoslavne crkve u Crnoj Gori“, decidan je bio Šoć za Sputnjik.

2 Comments
  1. Yox komentariše

    Kako kaze crkva nismo mi protiv ove drzave i ove vlasti mi smo protiv zakona!?Pa ko je donio taj zakon zna li crkva ?

  2. Jocko komentariše

    Naravno da ne cekaju dialog Kao Sto ni ovi ne prestaju da litijaju

    1
    9
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.