Nema tu ni „P“ od pomirenja, već isključivo generisanje krize

0
Piše: Boško Vukićević
O nastupajućoj „srebreničkoj rezoluciji“ u UN ima raznih mišljenja i stavova, kako na globalnom nivou, tako i u našem regionu. Međutim, ono što je svim zdravorazumskim osobama jasno, kako kod nas tako i u inostranstvu – jeste da predlaganje i eventualno usvajanje takve rezolucije za rezultat ima generisanje napetosti, krize i mogućih nemira na Balkanu. Predlagači i sponzori takve rezolucije su toga i te kako svjesni, te njihova retorika o neophodnosti pomirenja i suživota kod naših naroda, a nakon usvajanja rezolucije, predstavlja festival licemerja. Nema tu ni „P“ od pomirenja, već isključivo generisanje krize.
Dakle, i sami tajming i način predlaganja takve rezolucije dio su nekog projekta izazivanja društvene krize i napetosti u zemljama regiona. A sve je to, naravno, osim namjere kažnjavanja Srbije, povezano i sa sukobima u Ukrajini i na Bliskom istoku koji ne idu po planu faktora koji su predlagači pomenute rezolucije.
Međutim, još veće licemerje od gore pomenutog je u tome da neki domaći politički subjekti neće, ili ne žele, da sopstvenim građanima saopšte ove elementarne činjenice.
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.