Nekada bili za zajedničku državu sa Srbijom, a sada se utrkuju ko će brže, ljepše i bolje čestitati 21. maj

0

I ovog 21. maja „Vijesti“ su bile sabirni centar svih čestitki istaknutih funkcionera iz Crne Gore.

A kako i ne bi kada su i ovog 21. maja „Vijesti“  sabirni centar svih čestitki istaknutih funkcionera iz Crne Gore.
Taj medij je , prije tačno 18 godina, bio medijski klin Đukanovićevog projekta razbijanja državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Podsjetimo, riječ je o mediju koji će ostati upamćen po stavu njihovog nekadašnjeg prvog čovjeka Miška Perovića, izjavi koja je postala i svojevrsni slogan, ideološki pravac, državotvorna misao – Prvo država, pa demokratija!

Time su Đukanovićevi mafijaški marifetluci, ubistva, korupcija, zastrašivanja i sveopšta diskriminacija srpskog narod, jednostavno abolirani.

I ne čudi nas zašto su tzv. „suverenusti“ i dalje u ekstazi, ali čudi nas kako je moguće da su uprkos svim zlodjelima koja su počinjena za i u ime ovakve države – skrojene na krađi, prema volji mafije i ambicioznih partijskih aparatčika svih boja, nekadašnji borci za zajedničku državu najglasniji sa čestitkama „Dana nezavisnosti“.

Mnogi od njih su izašli iz šinjela Slobodana Miloševića, pojedini su i djeca Slobovih ministara, poput aktuelnog ministra odbrane Dragana Krapovića koji u hvalospjevu 21. maju navodi da su „slobodna i bezbjedna Crna Gora svima u srcu, te da Crna Gora danas slavi 18. godišnjicu od obnove nezavisnosti, a građanke i građani uživaju slobode bezbjedne države, koja je dokazala da je, uprkos aktuelnim bezbjednosnim izazovima na globalnom planu, punopravna članica evroatlantske porodice“.

Ili, aktuelni potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Boris Pejović, nekadašnji funkcioner Kluba mladih Nove srpske demokratije, potom funkcioner Demosa…

On u čestitki ističe Crna Gora danas „obilježava jedan od najznačajnijih datuma“ u njenoj istoriji – Dan nezavisnosti“, pozivajući, pritom, sve građane Crne Gore da „ovaj praznik provedu u duhu zajedništva i solidarnosti“.

Ili, pak, njegov stranački kolega, aktuelni ministar pravde Andrej Milović, a nekada istaknuti rusofil i protivnik NATO pakta, u čestitki poručuje da je današnji dan prilika da se „prisjetimo naše bogate istorije, hrabrosti i odlučnosti koje su u Crnoj Gori uvijek značile slobodu.“

„Na ovaj poseban dan, slavimo našu zajedničku prošlost, ali i gledamo ka budućnosti sa nadom i odlučnošću da izgradimo pravednije i prosperitetnije društvo za sve nas“, napisao je Milović.

Njemu se pridružio i ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović je u čestitki građanima rekao da Crna Gora „ostaje poznata po svojoj prirodnoj ljepoti, bogatoj istoriji i toplini svog naroda“.

Isto tako, predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković čestitao je Dan nezavisnosti, rekavši, između ostalog, da „čuvajući jedni druge, čuvamo i Crnu Goru“.

Ništa manje kreativan u dočaravanju svoje ljubavi prema Crnoj Gori, nije bio i nekadašnji istaknuti omladinac SNP-a, a sada šef Demokrata i potpredsjednik Vlade, Aleksa Bečić.

„Od visokih vrhova Durmitora, pa sve do čistih voda Boke Kotorske, ljepota naše domovine ogleda se u jedinstvu i ponosu naših građana. Nastavljamo da nižemo uspjehe i ispisujemo stranice naše knjige, proslavljajući vrijednosti demokratije, slobode, jednakosti i suvereniteta. Potvrđujemo našu posvećenost idealima koje su nam preci ostavili u nasljeđe. Naša je dužnost da njegujemo i čuvamo principe koji nas definišu“, saopštio je Bečić i na kraju poručio da izražava zahvalnost svim našim građankama i građanima koji su doprinijeli i nastavljaju da doprinose izgradnji i odbrani naše zemlje.

Dakle, sve sami pojedinci koji su, ako je sudeći prema njihovim tadašnjim stavovima, glasali za zajedničku državu sa Srbijom.

Međutim, kako su bili vjerni ideji zajedničke države sa Srbijom tako će biti vjerni provizorijumu nastalom na laži, prevari, krađi i kriminalu, reče u razgovoru sa autorom teksta jedan od crnogorskih suverenista ne skrivajući smijeh.

Da nije žalosno, zaista bi bilo smiješno.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.