NATO saopštio: I Crna Gora se pridružila novim sankcijama Rusiji!

18

NATO saveznice podržale su nove američke sankcije Rusiji, osudivši Moskvu zbog gomilanja vojske na granici sa Ukrajinom.

To znači da je i Crna Gora opet podržala sankcije protiv Rusije!

“Rusija nastavlja da demonstrira ustaljeni obrazac destabilizujućeg ponašanja”, navodi se u saopštenju svih 30 članica NATO saveza, u kojem Moskvu optužuju za kršenje ukrajinskog suvereniteta, uplitanje u američke izbore i upuštanje u maliciozne sajber aktivnosti.

“Solidarni smo sa Sjedinjenim Državama”, saopštio je NATO pozivajući Rusiju na deeskalaciju tenzija na ukrajinskoj granici i pritisak na susret Savjeta NATO Rusija, foruma za dijalog Istoka i Zapada.

Savjet NATO i Rusija je osnovan 2002. godine kako bi olakšao koslutacije između zapadne vojne alijanse i Moskve, ali je Kmelj odbio posljednji poziv, podjeća Rojters. Savjet se poslednji put sastao u julu 2019. godine.

18 Comments
 1. MIKI komentariše

  E, sad mozemo opusteno da docekamo turisticku sezonu, sad ce da pohrle Rusi, necemo imati kapacitete, da ih sve smjestimo.Znaju li jadovi, da su Rusi ukinuli sve letove prema mrcogori.E, ovi ja budala Boze me sacuvaj.Prekinuli diplomatske odnose sa Srbijom, udaraju sankcije Rusiji, a, 80. posto gostiju nam dolazi iz te dve drzave.

  44
  81
  1. NikšićGolijaKiM komentariše

   Ako smo toliko vjerni EU integracijama i tim “savezničkim” državama zašto onda vlada CG ne stane do kraja u odbranu “saveznika” iz EU i NATO-a kojem smo se “zakleli” na vjernost sa onim popispm i “ugovorom” lažnog vjernika Krivokuće-Bečka-Dritka pa ne protjeramo ambasadora Rusije? Nije u redu da ostavljamo svoje “saveznike” na cjedilu i da se ne pridružimo tome da otjeramo ambasadora Rusije iz CG. Pa nema eze što ta Rusija nikad ništa nije učinila nažao Crnoj Gori ali mi moramo da poštujemo EU partnere i NATO partnere i saveznike jer smo odabrali taj put i zato treba da se zatraži od vlade CG (koja se ponosi svojim činjenjem) da bude dosledna i protjera ambasadora Rusije iz CG. Pa i pored činjenice da su RUSI i ruski narod jedini uz SRBIJU pomgali Crnu Goru u ratovima protiv osvajača i pored toga što je RUSIJA jedina zemlja u svijetu koja je ultimativno zahtjevala od britanaca-francuza… da se Crna Gora prizna kao država još onda kad se borila protiv Otomana tj. “Turaka”. E tako , moramo to vratiti rusima što su uvijek bili na našoj strani , a najbolje je da im to vratimo da im protjeramo ambasadora, a sankcije smo im već uveli jer su nam naši “saveznici” iz prošlog vremena (Njemci, Turci, Francuzi, Talijani – sve osvajači koji su nas poroobljavali) zahtjevali da uvedemo sankcije onima koji su nas JEDINI (uz SRBIJU) štitili i čuvali.
   Mislim da su” Crnogorci” ljudske prostitutke, da prostitutke koje imaju cijenu kao sve prostitutke. E, s druge strane postoje oni koji nemaju cjenu po pitanju PRIJATELjA niti se prodaju kao te prostitutke. Ajde “Crnogorci” udrite sankcije Rusiji onoj zemlji kojavas je jedina štitila unazad kroz vjekove jer vam tako rekoše da treba, oni koji su vas “silovali” vjekovima. Da, vi “Crnogorci”ste PROSTITUTKE!

   38
   4
   1. LipaLipa komentariše

    …”sankcije” Rusiji su stvar automatizma, regulisane su ugovorom sa nato, ma sigurno, … naravno da Rusija odlicno zna kako ide sve sa tim ugovorom, … Vlada ne moze, posebno u ukupnoj situaciji sada, nista bas, … osim da postuje ugovor sa nato, ceka bolju poziciju, … “sankcije” su zbog toga nebitne, nisu predmetne, … kad nesto ne mozes promijeniti, onda oko toga ne treba trositi energiju, … aj’ zdravo, …

 2. alf komentariše

  Sramota ,manje a gluplje drzave na svijetu nema.Sama protiv sebe stalno.

  69
  99
  1. alf komentariše

   Dzaba dislajkovi komiti,glupi ste ko noc.Plantaze su imale samo jedno pravo trziste Rusiju i zarad interesa bjelosvjetski idiota sami sebi ga zatvorili.

   14
   4
 3. Ivi komentariše

  Ej šote šote šote…. Jel ovo Krivi ili Injac sa dna kace i general novi. RUŠI! RUŠI BOCOUSTOG! BATO CAREVIĆ ZA LIDERA.

  95
  5
  1. Ribar komentariše

   Od sad će Putin biti s podočnjacima. Neće ga više spavati ni mrčiti.

   67
   5
 4. Kontra revolucija komentariše

  Kad nemate u vladi politicare koji su u stanju da koracaju na tankom diplomatskom kanapu !.
  Nemate uopšte politicare u vladi, samo neke eksperte koji se uvlace ambasadama u gu*icu !.
  Baš ste suicidni narod postali, i to sve za par srebrenjaka !.
  🍌🍌🍌🍌🍌 Republika Montenegro !.

  63
  7
  1. Q komentariše

   nisu ovdje eksperti u pitanju nego Demokrate i Ura uz prevaranta Krivokapica koji su se zakleli na vjernost NATO fasistima i stite njihove interese mjesto interesa Crne gore a narodu poturaju laz da su interesi NATO fasista interesi Crne gore.

   11
   3
   1. Anto komentariše

    Bata Carevica za premijera! Ovo je vise prevrsilo svaku mjeru proci ce mandat u iscekivanju promjena koje smo izglasali.. Pi!

    4
    1
 5. SLOBO komentariše

  ovo me bas lijepo nasmejalo crna gora ima da prodje sa natom kao avganistanci

  30
  4
  1. slf komentariše

   Afganistanci su hrabar narod a ne kukavice,ne uspiredjuj ih sa pavijanima sa Balkana.

   14
   3
 6. Marko Kraljevic komentariše

  Ovaj nato fasisticki pakt jedino i sto moze je da uvede sankcije jer znaju ako krenu da ce bacusko da se popi.a po njima.

  31
  3
 7. tako stoje stvari komentariše

  Pala muva na medjeda, što bi rekli braća u Republici Srpskoj 🙂

  13
  4
  1. Vasoje komentariše

   Rekli bi šupci u rs

   4
   12
   1. Q komentariše

    Mi Srbi smo gospoda za vas crvenoguze pavijane.

    7
    3
 8. Rade komentariše

  Ljudi, a što je ovo čeđemje, zar nije potpisan onaj ugovor pre formiranja vlade kojim su se obavezali između ostalog i na vernost Nato Paktu. Šta sad iznenađenje a svi su znali i za to glasali kada je vlada formirana. Čemu lažni moral i kuka je. Slažem se da je bilo laži pre izbora od strane premijera ali pre formiranja vlade svi smo znali da se obavezuje na vernost nato paktu.

  6
  1
  1. Vasoje komentariše

   NATO paktu su verni i premijerove glasulje no sad glumataju budale

   1
   2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.