NATO izgore koliko nas cijene: Spajić ide da se vidi sa Stoltenbergom u Skoplje, jer ovaj neće ni da dođe u Podgoricu

3

Premijer Milojko Spajić otputovaće danas u dvodnevnu radnu posjetu Skoplju gdje se održava sastanak generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga i lidera država članica iz regiona.

Stoltenberg, koji inače boravi u višednevnoj posjeti Zapadnom Balkanu prije posjete Sjevernoj Makedoniji posjetio je Bosnu i Hercegovinu i Srbiju (zajedno sa Prištinom) a svoju posjetu će zaokružiti u Sjevernoj Makedoniji.

Simptomatično je što se Stoltenberg uopšte nije ni osvrnuo na Crnu Goru koja je od 2017. godine članica NATO-a, što bi se narodski reklo, potpuno je „iskulirao“.

Još veće poniženje za jednu državu je što predsjednik Vlade Crne Gore putuje u drugu državu ne bi li se sastao sa Stoltenbergom koji je diplomatskim jezikom ponizio Crnu Goru. Ovo je samo još jedan od dokaza koliko nas kao državu čelnici NATO saveza ali i predsjednici drugih država cijene kao društvo.

Prema agendi posjete premijer će se večeras u 19 sati sastati sa predsjednikom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Sjutra (22.novembra) predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, predsjednik Vlade Republike Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsjednik Vlade Albanije Edi Rama, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Vlade Slovenije Robert Golob sastaće se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

3 Comments
  1. Dino komentariše

    Spajiću ne treba nam niko 9% pdv i 3% na nekretnine vladavina prava,domicilnom stanovništu prooritet, i mi ćemo biti Dubai u Evropi

  2. Q komentariše

    Ustase kazu „za dom spremni a ovi naši „evropejci „za ponižavanje spremni“.

  3. Prč komentariše

    I Vučić izjavio da ce na vježbe sa NATO

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.