Nastavak Đukanovićeve sramne srbofobije: Optužuje Srbiju i Republiku Srpsku da su hibridne baze Ruske Federacije

5

Odlazeći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, usred političke krize u njegovoj državi, u kojoj je rekao da vlada “institucionalna trulež“, ponovo se obrušio na Srbiju i Republiku Srpsku, optuživši ih da su “hibridne baze Ruske Federacije“

Đukanović je govoreći na Balkanskom integracionom forumu u Podgorici rekao da je ono što se 2016. godine događalo u Crnoj Gori iz “iste političke kuhinje kao i agresija Rusije na Ukrajinu“

“Zašto se to 2016. desilo u Crnoj Gori? Crna Gora se te godine našla pred vratima NATO. Ideja je bila zaustaviti Crnu Goru da ne uđe u NATO, ali odoljeli smo tome, a Rusija je nastavila da razvija svoj model hibridne destrukcije na Balkanu. Razvila je dvije hibridne baze: jedna je, pogađate, Srbija, a druga Republika Srpska. Imate jako prisustvo ruskih medija, njihovih obaveštajno-bezbjednosnih agencija, privrede, zloupotrebu Srpske pravoslavne crkve, nad kojom su 2020. naricali neki naši zapadni partneri“ ž, rekao je Đukanović na skupu koji je organizovao Evropski pokret u Crnoj Gori.

Komentarišući ove optužbe crnogorskog predsjednika, politički konsultant Vladimir Dobrosavljević kaže da je to još jedan očajnički pokušaj Đukanovića da se uhvati za antiruski narativ, koji je trenutno dominantan na Zapadu.

“Njegova kalkulacija je jednostavna: pokušati da se ponovo umilostivi svojim nekadašnjim mentorima, koji su u međuvremenu napravili higijenski otklon od njega, iz razloga što je bio neprikosnoveni politički lider režima koji je pokazao visok stepen tolerancije prema aktivnostima nekih od najmoćnijih narko-kartela u ovom dijelu Evrope. Zato on pokušava da iskonstruiše tu neodrživu tezu o nekakvom “destruktivnom savezu“ Moskve i Beograda, usmjerenog protiv interesa Crne Gore i takozvanih “evropskih vrijednosti“, ne shvatajući da je njegova upotrebna vrijednost nepovratno istekla, jer je svijet u kojem je Đukanović naučio da funkcioniše dio prošlosti“, zaključuje Dobrosavljević.

5 Comments
 1. Miko komentariše

  Kakvo govedo.Ovaj čovek je totalno bolestan

 2. cedo komentariše

  PI KAKO BAZDI

 3. dr komentariše

  Istintucionalni trulež je ovde započeo kad je ova lopovčina dobila svoju prvu funkciju. Odlazak sa vlasti, hapšenje, oduzimanje imovine ovom mufljuzu su prijeko potrebni da bi se u CG započeo proces vraćanja iz posrnuća u glibeš nesojluka ka normalnom ljudskom bivstvovanju.

 4. Kod-90 komentariše

  Tone, sa zapadnim sponzorima idiotizam… Tonu i laju na Mjesec i zvijezde.

 5. Qyu komentariše

  Za ovog zlikovca zatvor bi bio kao bolnica za Ludu Draginju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.