Mujovićem resor radi po diktatu SAD: EPCG Solar gradnji da razmotri raskid ugovora sa kompanijom sa „crne liste“ druge države

0

Ministarstvo energetike i rudarstva, na čelu sa Sašom Mujovićem, uputilo je dopis EPCG Solar gradnji da razmotri raskid ugovora sa kompanijom koja se dovodi u vezu sa „crnom listom“ Sjedinjenih Američkih Država.

Radio Slobodna Evropa objavio je da crnogorske državne kompanije sarađuju sa firmama iz Bosne i Hercegovine (BiH), kojima su u junu uvedene sankcije Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zbog povezanosti sa porodicom predsjednika Republike Srpska Milorada Dodika.

Prije objavljivanja „crne liste“ SAD, ugovore su imale potpisane najmanje dvije državne kompanije iz oblasti energetike – „EPCG Solar gradnja“ i „Crnogorski elektrodistributivni sistem“ (CEDIS).

„Ministarstvo energetike i rudarstva je uputilo dopis nadležnim resorima za davanje smjernica i mišljenja za postupanje u ovakvim situacijama. Iako Ministarstvo energetike i rudarstva podržava sve poteze kompanija koje vode tržišnom poslovanju, regionalnom pozicioniranju i jačanju konkurentnosti, sa druge strane neće podržati nijedan potez koji dovodi u pitanje naše spoljnopolitičke prioritete. S tim u vezi, Ministarstvo je već uputilo dopis EPCG Solar gradnji da u svijetlu ovih okolnosti razmotri raskid ugovora sa kompanijom koja se dovodi u vezu sa navedenom listom“, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.