Mujović sa potencijalnim investitorima o Željezari, razgovaraće i sa direktoricom Solar gradnjee

0

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović posjetiće sjutra (utorak) Željezaru Nikšić i EPCG Solar gradnju u tom gradu.

„Mujović nastavlja intenzivne aktivnosti na pronalasku strateškog partnera za Željezaru EPCG Nikšić sastankom sa predstavnicima kompanije ‘Duferco’, koji su iskazali interesovanje za nikšićku Željezaru. Iako je javni poziv za davanje u zakup čeličane i kovačnice objavila Elektroprivreda Crne Gore, Mujović je pokrenuo značajnu diplomatsku aktivnost da bi svi potencijalni investitori bili upoznati sa javnim pozivom, što je dovelo do velikog odziva zainteresovanih ulagača, između ostalih i izraelske kompanije ‘Trasteel’, sa kojima će se ministar sastati u srijedu, kako bi predočio sve potencijale kompanije“, saopšteno je iz Ministar energetike i rudarstva.
Pored Željezare, dodali su iz Ministarstva, u fokusu Mujovićevog rada je i i EPCG Solar gradnja, kao kompanija sa nagomilanim problemima.

„Kako bi EPCG Solar gradnju sa realnom perspektivom doveo do optimalnog nivoa, koji garantuje opstanak i razvoj na ekonomski održivim principima, Mujović će razgovarati sa izvršnom direktoricom Valerijom Saveljić“, zaključili su iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.