Mujović će danas uputiti ministrima pravno mišljenje advokatske kuće Harrisons na ugovor o koncesiji za rudnik Brskovo

0

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović danas će uputiti ministrima pravno mišljenje advokatske kuće Harrisons na ugovor o koncesiji za rudnik Brskovo. Prema saznanjima medija, nakon što je advokatska kuća dala detaljnu pravnu analizu, kao i prethodnih zaključaka međurosorne Komisije, Vladi će biti predloženo na usvajanje da se sa kompanijom Tara Resources sporazumno raskine ugovor o koncesiji.

Nakon što je Međuresorna komisija, koja se u proteklom periodu bavila pitanjem rudnika Brskovo, usvojila zaključke kojima se predlaže raskid ugovora sa švajcarskom kompanijom Tara resources, premijer Milojko Spajić zatražio na sjednici Vlade 1. marta da se pribavi dodatno pravno stručno mišljenje.

Mujović je odmah nakon te sjednice Vlade počeo realizaciju zaključaka Vlade, te je pokrenuo proceduru da se što prije riješi pitanje Brskova i da se ne odugovlači proces. Dva su razloga za to, jedan je taj što je to u najboljem interesu građana Mojkovca, a drugi je i zbog potrebe da i investitori imaju jasan stav Međunarodne pravne kuće po ovom pitanju.

Radna grupa za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca je nedavno većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru Brskovo Mine više ne produžava koncesija izdata 2010. godine.

Vlada je na sjednici 24. januara dogovorila formiranje Međuresorne komisije koja će dati svoj sud kada je u pitanju eventualno raskidanje ugovora sa kompanijom Tara Resources o otvaranju rudnika Brskovo u Mojkovcu.

Mujović je tražio tada od resora da se što prije izjasne o ovom važnom pitanju, a od Komisije da odluku donese u roku od 30 dana.

On je nedavno kazao da njegov stav ostaje nepromijenjen, a to je da ugovor treba raskinuti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.