Milatović: Crna Gora kao dugogodišnji lider u evropskim integracijama želi da okonča proces i postane punopravna članica EU

0

Crna Gora kao dugogodišnji lider u evropskim integracijama želi da okonča proces i postane punopravna članica EU do 2028. godine, poručio je predsjednik Jakov Milatović tokom sastanka sa ambasadorima Kvinte pri OEBS-u.

Predsjednik države je ambasadore upoznao sa vanjskopolitičkim prioritetima koji se zasnivaju na stremljenjima da Crna Gora postane prva naredna članica EU, da kao članica NATO jača svoj kredibilitet, da dodatno unaprijedi dobrosusjedsku saradnju, kao i svoju poziciju u multilateralnim okvirima.

image

Jakov Milatović sa ambasadorima Kvinte pri OEBS-u

– KABINET PREDSJEDNIKA

– Rezultati koje je naša država postigla u prethodnom periodu na polju vladavine prava i nezavisnosti institucija su vidni, a dobijanje IBAR-a bi bio dodatan impuls ubrzanju našeg evropskog puta – kazao je Milatović.

Tokom sastanka istaknut je značaj podrške OEBS-a na putu demokratskog sazrijevanja posebno kada je u pitanju izborna reforma i unaprjeđenje izbornog procesa u Crnoj Gori.

image

Jakov Milatović sa ambasadorima Kvinte pri OEBS-u

– KABINET PREDSJEDNIKA

Predsjednik je iskoristio priliku da ukaže na važnost jačanja slobode medija, kao jednog od temelja svakog demokratskog društva.

– Pozdravljamo demokratski i institucionalni napredak Crne Gore, kazali su ambasadori OEBS-a te naveli da će nastaviti da pružaju snažnu podršku reformskim procesima u našoj zemlji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.