Ministar Mali o razlozima pritisaka na Srbiju

0

Guraju tzv. Kosovo u Savjet Evrope, hoće da nas proglase genocidnim u Ujedinjenim nacijama, žele da ukinu Republiku Srpsku. Zašto?

Ministar finansija Siniša Mali otkriva razloge:

– Zašto sada i zašto na Srbiju? I onda vidite proteklih godina da ništa nije slučajno. Srbija je ekonomski najjača sila u regionu. Mi hoćemo da idemo naprijed, najradije bih pričao o povećanju plata, povećanju penzija, novim investicijama. Osjećaj svih nas je, realnost je da oni žele da Srbija ide nazad, oni žele sve nas da vrate u prošlost. Zašto sada, posle 29 godina se otvara ta Pandorina kutija. Onda vidite sa druge strane i da nemaju rešenje za krizu koja se dešava u Ukrajini. Ako ne mogu protiv jačeg od sebe, pošto očigledno Putin pobjeđuje tamo u Ukrajini, onda ajde da se iživljavamo na nekoj maloj Srbiji, i da vidimo šta, kako, gde i da bar neku pobedu ostvare – kaže Siniša Mali.

Šta nam je činiti?

– Predsjednik Vučić, Vlada, svi mi koji radimo, radimo kao tim na sve strane, na sve moguće načine da spriječimo da se taj scenario desi. Neće njima ovo biti lako, o tome je Vučić govorio. Neće oni baš tako lako da izvojevaju pobjedu i u Generalnoj skupštini UN, niti u Savjetu Evrope. Gospodo, pa ja nisam vreća za udaranje, ja ću sada da se branim, da se borim. Tako ćemo se boriti i od toga nećemo odustati. Videćemo ko će na kraju pobijediti, ali moja garancija svim građanima Srbije je da ćemo dati sve od sebe, pogotovu predsjednik, da se do kraja izborimo za našu Srbiju – poručuje Mali.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.