Milović: Pitaću Demokrate ko je Šukoviću dozvolio da iznese podatke iz mog privatnog života

0

Ministar pravde Andrej Milović je danas saopštio da će pitati potpredsjednika Vlade i šefa BOK-a Aleksu Bečića, ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovica i direktora Uprave policije Zorana Brđanina ko je dao dozvolu šefu SPO-a Predragu Šukoviću da iznese podatke iz njegovog privatnog života.

“Moj tim radi na aktima: da li su dali dozvolu Šukovicu da iznese podatke iz mog privatnog života i kaže da li je dobio dozvolu od naređenih. Ovo ću pitati Bečića, Šaranovića i Brđanina. Moram da štitim ličnost, privatnost k integrite”, rekao je Milović na radnom doručku sa novinarima.

Milović je kazao da je jasno da ga prate.

– Ja sam za to da nas prati služba i da potpišemo akt da nam se prisluškuju komunikacije, ali je problem što se radi kasnije sa tim podacima i kako se obrađuju. Zamislite u kavom šte položaju vi ko građani kad je ministar u toj situaciji – rekao je Milović.

On je ponovio da je bezbjednosna služba trebalo da ga informiše o bezbjednosno interesantnim licima koja su mu u okruženju na događajima kojima je prisustvovao.

– Moj šef obezbjeđenja najavio je đe se krećem i da je slava u Beranama i da je ministar pravde jedan od gositju. Služba tada obezbjeđuje hotel i rutu ja tada kao sticena licnost odlazim. Ja od tada nisam dobio informaciju od službe da su bila neka određena lica, da su neka lica BIL i OKG – za to služi služba. Oni su uzeli taj događaj i mašu tim podacima javno protiv ministra. Ako to nije dokaz da je trop sistem u kome se nalazimo ne znam što je. Ako van je neki rođak bezbjednosno interesantno lice, i vi ste onda jer ste u kontaktu s njim. Slobodno se krećite slobodno i sastajte sa svima jer ćete se sresti sa BIL, od toga ne mžzete da se branite. Bitno je da vas nema u kriminalnoj djelatnostima – istakao je Milović.

Milović je rekao i da jeste i da nije očekivao „kanonadu“.

– Ubo sam u centar i zato sam target najveći, jer sam ubo u srž problema, ali se nisam nadao da će zadirati u emotivni i intimni život jer ne želim da komentarišem jer je to ispod svakog nivoa. Stepen na koji oni udaraju znači da ih je strah od mene i spremni su na sve da ih ne bih srušio – naglasio je Milović.

Milović je istakao i da šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković na zatvorenoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu nije govorio o čemu sem o prisustvu ministra pravde na slavi u Beranama.

Kako je rekao, nije sve potvrđeno iz teksta objavljenog u Vijestima sa zatvorene sjednice jer se tu nalaze navodi o Milovićevim kontaktima sa mafijašima, a ne bezbjednosno interesatnim licima, a to je, ističe ministar, velika razlika.

Govoreći o slici iz diskoteke Omnia, koju je pokazao šef SPO Predrag Šuković, Milović je kazao da je tada bio sa bratom Vladimira Novovića i pripadnicima SPO, te da je Šuković sjedio sa kriminalcima i fotografisao ga.

– Čovjek koji je građevinar, a sjedio je sa njima, umiješan je u prodaju stanova – rekao je Milović, dodajući da je sve ovo već rekao na Odboru, i demanotavo sve za šta ga je Šuković optužio.

Milović je rekao i da ne gleda vlasničku strukutru lokala u kojima sjedi.

– Kad bismo gledali vlasničke strukture lokala i hotela, ne bi smo imali gdje da popijemo kafu jer su svi povezani sa nekim – rekeo je on.

Na pitanje,zašto na Odboru nije govorio o slučaju Do Kvon, Milović je rekao da mu je Novović rekao da je postupak tajan i da ne treba da iznosi podatke.

– Ja bih mogao da budem Abazović i iznosim podatke, jer znate da je on pred akciju iznosio podatke i cijelu akciju upropastio. Ako SDT kaže da je tajni pstupak, ja mogu da budem Abazović i upropastim akciju ili da poštujem institucije – naveo je Milović.

Kazao je da je sve podatke koje ima dostavio SDT.

– Protiv mene nema nijedan papir koji je predat, iako su tri godine apsolutni gospodari bezbjednosnog sektora. Sve optužbe na moj račun se zadržavaju na verbalnom ili tuzilaštvu, dok sam jedini koji predaje nešto tužilaštvu – ja – naveo je Milović.

Milović je bez komentara na izjavu premijera Milojka Spajića da ga ne zanima ono što je čuo na Odboru za bezbjednost.

– Nemam komentar na to – dodao je.

(Pobjeda)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.