Kurti pobjegao od protesta Srba sa sjevera KiM u Veliku Britaniju

0

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti jutros je hitno doputovao u jednodnevnu posjetu Velikoj Britaniji i to, da stvar bude mnogo indikativnija, baš na dan kada je zakazan protest Srba u Kosovskoj Mitrovici, a čiji je glavni povod odluka o ukidanju dinara na teritoriji Kosova i Metohije.

Kako prenose izvori „Novosti“ iz diplomatskih izvora, Kurti će se sastati sa svojim ostrvskim savjetnicima koji ga godinama iz sjenke podržavaju u potezima, a čiji je krajnji cilj etničko čišćenja Srba sa prostora KiM i zaokruživanje suverentita takozvanog Kosova na cijeloj teritoriji južne srpske pokrajine.

Nije tajna da Kurti, kako primjećuju “Novosti”, u Britaniji ima dobro razvijenu mrežu saradnika i mentora, inače osvjedočenih albanskih lobista, koji godinama predano rade na projektu kosovske nezavisnosti.

„Među njima su i profesor Mark Veler, ekspert za Balkan koji je bio i pravni savjetnik britanske vlade na konferenciji u Rambujeu 1999, pa i tad otvoreno na strani Prištine, te Elizabet Goving, koja je decenijama infiltrirana u prištinske institucije, kao i Ališa Kerns, čuvena po optuživanju Beograda i SPC za širenje kriminala na KiM. Pomoć, kako tvrde upućeni, imaju i kroz djelovanje službi, prije svih britanske MI-6”, pišu “Novosti”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.