Predsjednik prećutao Jasenovac – Milatović: Prenio sam Mišelu da mali partijski interesi ili trgovine ne smiju stati na put želji građana da Crna Gora postane članica Evropske unije

0

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se danas u Briselu sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

Poslije tri sata razgovora, Milatović je objavio saopštenje, u kojem nije ni pomenuo Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, koja mu je prethodnih dana izazvala „pometnju u glavi“.

„Upravo sam završio tročasovni razgovor sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom. Poruke su jasne i mislim da ih ne smijemo relativizovati i ne smijemo ih umanjivati“, izjavio je Milatović, pa nastavio:

„Došao sam ovdje da pošaljem jasnu poruku u ime građana Crne Gore, da Crna Gora ne smije da propusti ovu priliku koja nam se ukazala i da moramo sve da uradimo kako bismo u narednom periodu što prije postali punopravna članica Evropske unije zbog boljeg života svih građana u Crnoj Gori. Prenio sam i predsjedniku Mišelu uvjerenje da su građani u Crnoj Gori oni koji su zainteresovani da Crna Gora što prije postane članica Evropske unije i da nikakvi mali partijski interesi ili partijske trgovine ne smiju tome da stanu na put“, rekao je predsjednik Crne Gore.

Kako je dodao, „Evropska unija je naš strateški partner, naš prijatelj“.

„Zahvalio sam se gospodinu Mišelu na svemu štu su Evropski savjet sa svih 27 lidera, ali I Evropska komisija u prethodnom periodu uradili, kako bi Crna Gora prethodne sedmice dobila pozitivan IBAR i ovu priliku ne smijemo prokockati. To su zajedničke poruke oko kojih smo se složili predsjednik Mišel i ja“, zaključio je Milatović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.