MUP: Nevremenom posebno pogođen primorski region

0

“Nevremenom koje je zahvatilo Crnu Goru, posebno je pogođen Primorski region u kojem nažalost imamo i izgubljene živote. U Čanju, na gradilištu život je izgubio turski državljanin dok je u Radovićima od udarca groma stradalo jedno lice. U Petrovcu je jedno lice spašeno iz vode a  u Luci Bar je jedan radnik lakše povrijeđen”, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako su naveli u saopštenju, pričinjena ja značajna materijalna šteta u luci Bar, Ulcinju, Kotoru i Budvi. U središnjem i sjevernom dijelu Crne Gore pričinjena je manja materijalna šteta u vidu oboranih stabala, bez većih oštećenja.

“Sve službe zaštite i spašavanja su na terenu kao i službenici Područnih jedinica Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a. Direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović sa saradnicima, komandirom službe zaštite i spašavanja Bar Acom Vulevićem kao i predstavnicima Luke Bar obišao je pogođeno područje barske opštine”, naveli su oni

“Napominjemo da Direktorat za zaštitu i spašavanje, Operativno komunikacioni centar – 112 reaguje na osnovu Standardnih operativnih procedura – SOP sa Zavodom za hidrometeorologiju i sezmologiju, koji je u obavezi da dostavi posebno upozorenje ( crveni, narandžasti, žuti meteo alarm) po osnovu kojeg Direktorat obavještava relevantne subjekte sistema zaštite i spašavanje i priprema obavještenja o načinu postupanja. Iz tehničkih razloga Zavod za hidrometerologiju i sezmologiju nije mogao predvidjeti jačinu i vremenski interval oluje”, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.