Milatović – O’Brajen: Crna Gora posvećena jačanju kredibilnosti NATO članstva

0

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O’Brajena.

U otvorenom i sadržajnom razgovoru potvrđeni su odlični i saveznički odnosi Crne Gore i SAD-a.

Milatović je naglasio da je SAD važan saveznik i prijatelj Crne Gore na međunarodnoj sceni i istakao da je prisustvo SAD-a ključni faktor stabilnosti u našem regionu.

Ukazao je da proces evropskih integracija predstavlja vodeći prioritet crnogorske spoljne politike, te podsjetio na značajne rezultate koje je Crna Gora u prethodom periodu postigla na tom planu, izrazivši zahvalnost SAD-u na kontinuiranoj podršci.

Dodao je da je Crna Gora posvećena jačanju kredibilnosti NATO članstva i da je za našu državu važna odlična saradnja sa SAD-om u oblasti odbrane, te da je njeno dalje unaprjeđenje jedan od ključnih interesa Crne Gore, prvenstveno jer su SAD značajan partner u modernizaciji Vojske Crne Gore i jedan od najvažnijih saveznika u okviru NATO.

Tokom sastanka, Milatović je naglasio važnost intenziviranja ekonomske saradnje sa SAD i potrebu daljeg privlačenja američkih investicija, naročito u oblasti energetike, infrastrukture i turizma.

Na kraju, obostrano je izražen interes za dalje intenziviranje političkog dijaloga kroz dinamiziranje razmjena posjeta na visokom nivou.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.