Milanović: Ne mogu mi ništa, prema potrebi biću grub i dalje i raditi ono što mi nalaže savjest

0

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je s novinarima u Rijeci i poručio da je priča sa Ustavnim sudom danas gotova.

– Bio sam grub, prema potrebi biću grub i dalje, sve sam rekao, sve je jasno – poručio je Milanović.

On je kazao kako su uzaludni pokušaji da se zbuni, ali očekuje da će biti pokušaja da se zbune i uplaše i drugi učesnici u procesu.

– Danas sam u Rijeci. Pravde – rekao je.

Komentarisao je i saopštenje DIP-a.

– Oni moraju napisati to što su napisali, Ustavni sud je donio upozorenje koje je potpuno neutemeljeno, u ovim se slučajevima donose odluke ili rešenja. Oni to ignorišu jer mogu. Oni mogu donijeti upozorenje bez ikakvog racionala ili objašnjenja – naveo je predsjednik Hrvatske.

Milanović kaže kako su i u socijalizmu iz Ustavnog suda objašnjavali svoje odluke.

– Sudci koji su protiv, bilo ih je četvoro koji nisu u tome htjeli sudjelovati, inače bi svoje neslaganje mogli izraziti u pisanom obliku, ali ovakav poluintelektualni polufabrikat… Upozorenje i gotovo – kazao je Milanović.

Milanović je između ostalog poručio kako mu ne mogu ništa.

– Ne mogu mi ništa. Krše Ustav i predstavljaju smrtnu opasnost za hrvatsku demokratiju. Neću poštovati odluku i radiću ono što mi nalaže savjest. Kitarović je kao Mila Gera išla okolo po skupovima kad je već bila predsjednica. I je l’ to u redu? Je. Ustav ne priječi. Ne može biti obrazloženje da je to duh Ustava. Svetinja za sve nas u liberalnoj demokratiji je – ono što nije zabranjeno je dopušteno. Ja sam građanin – dodao je on.

(Index)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.