Milanović: Milatović i Spajić da se malo više fokusiraju na Crnu Goru i njene interese, a ne da rade po skriptama koje im sastavljaju drugi sekretari EU misije u Podgorici!

0

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ocijenio je da Hrvati, Srbi, Crnogorci i Bošnjaci trebaju međusobno razgovarati bez asistencije međunarodnih posrednika.

On se, gostujući u Ineksovom studiju, osvrnuo i na aktuelnu političku vrhušku u Crnoj Gori.

Prema njegovom mišljenju, premijer Milojko Spajić i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović su izrazito prozapadni orjentisani, međutim, morali bi se malo više distancirati od Zapada i povesti računa o interesima države koju vode.

– Otišao je Đukanović, došla je ova ekipa koja je kao prosrpska, četnička Milatović i Spajić. Ja te ljude prativ već neko vrijeme, njihovi nastupi na bezbjednosnim NATO forumima su izrazito prozapadni. Oni su izrazito prozapadni, proamerički čak. Ja bi im čak savjetovao malo više distance i fokusiranja na sebe i vlastite interese, a ne da rade po skriptama i priručnicima koje im sastavljaju drugi sekretari EU misije u Podgorici. Ti ljudi su, neću reći, prevedeni, oni žele biti dio Zapada – kazao je Milanović.

Međunarodne predstavnike treba protjerati iz BiH

Dodao je i da Srbi iz Republike Srpske isto žele biti dio Zapada koji ih je odgurnuo od sebe.

– Zato je kriv seljački, divljački, netaktični, čatološki i birokratski odnos predstavnika međunarodne zajednice koji su svi treći ešalon u Sarajevu. To je tako štetno, žao mi je što značajan dio bošnjačke političke klase ima neku vrstu zavisnosti o tim tipovima. To treba sve od tamo maknuti u interesu sva Hrvata, Srba i Bošnjaka. Bez nekakvog Šmita njemačkog političara, od nikoga i ničega, koji je došao ovdje da donosi zakone i još nam govori da je to u našem interesu. On je neki dekomisionirani njemački političar, došao je ovdje i donosi zakone i još mi se obraća prezirom – poručio je Milanović.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.