Milanović: Hrvatska je na protivustavan način bila kosponzor rezolucije o Srebrenici

0

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je da je Hrvatska na protivustavan način bila kosponzor rezolucije o Srebrenici, jer je proces odrađen njemu iza leđa.

To su odluke koje se ne smiju po Ustavu donositi bez predsjednika Hrvatske. To je protivustavno ponašanje, a premijer Plenković to radi, jer za njega još nema posledica„, rekao je Milanović novinarima.

On je naveo da hrvatska diplomatija mogla tako da učestvuje u promociji kao izvorni autor inicijative o tome da se ne prizna Holokaust.

„To je ozbiljna tema za još ozbiljniji razgovor i sastanak. Pisao sam Plenkoviću danas, on će to vjerovatno poreći i neće odgovoriti“, rekao je Milanović, prenijela je Srna.

Kako je prenio N1 Zagreb, Milanović je u Svetoj Nedjelji, pored ostalog, novinarima rekao i da pokušava da kaže “svim političkim Srbima i Srbima u politici da rezolucija o Srebrenici nijednom riječju ne dotiče Srbe, srpstvo ili Srbiju, dakle nema ni riječi o Srbima“.

Generalna skupština UN usvojila je u četvrtak Rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države, 87 je bilo protiv i uzdržano, dok 22 zemlje nisu glasale.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.