Delić: Plužine nemaju privredu, ali turizam napreduje

0

Odliv stanovništa i loša putna infrastruktura najveći su problemi Opštine Plužine, kazao je u emisiji „Mreža“ predsjednika te opštine Plužine, Slobodan Delić.

On smatra da te probleme treba rješavati i sa državnog nivoa. Otvaranje novih radnih mjesta može da spriječi taj proces, a otvaranje biznis zona je jedan planova opštine.

Problem je i loša saradnja sa EPCG jer ta kompanija, kako kaže Delić, ne ispunjava svoje obaveze prema opštini Plužine. Od infrastrukturnih problema na prvom mjestu je, ističe stanje puta ka Foči.

„Ovih dana se provlači informacija da je u fazi raspisivanja tender za most na Tari koji bi povezao Crnu Goru i BiH i nadam se da će nakon tog mosta krenuti i rekonstrukcija puta od Plužina do Šćepan Polja i od Šćepan Polja do Foče“, kazao je Delić i dodao da su to bile teme nedavnog razgovora predsjednika Opština sa premijerom Milojkom Spajićem.

On kaže da se trenutno rade ulice u gradu, prostor kraj Pivskog jezera, radi se i prostori za biznis hap i teretanu, a kako najavljuje Delić, u planu su i tenderi za asfaltiranje lokalnih puteva.

„Turizam se zahuktava i vidan je broj turista u gradu. Privredu nemamo, ali turizam napreduje i mi nastojimo da damo doprinos razvoju turizma“, zaključio je Delić i najavio brojne manifestacije i muzička gostovanja tokom ljeta.

 

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.