Medojević: Vođe sindikata „slomljeni“, štrajk propao, Spajić otkrio svoj suludi plan

0

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da je štrajk Sindikata prosvjete propao i da su vođe sindikata slomljeni.

„Vlada je pokazala svoje autoritarno lice jer je koristila prljave metode koje čak ni DPS nije koristio. Pritisci prema direktorima škola od strane Ministra. Forkiranje Vladinog “žutog” Sindikata. Optužbe da iza štrajka stoji opozicija. Sramotno slanje policijskih inspektora da vrše pritisak na štrajkače. Ni Sindikat nije dobro pripremio štrajk niti je imao bilo kakav odgovor na očekivane pritiske Vlade“, kazao je Medojević.

Kako navodi, poruke koje je slao vođa Sindikata nisu bile motivišuće za štrajkače i vidio se strah i nesigurnost.

„Vjerovatno je bio izložen i ličnim pritiscima i prijetnjama, ali na to je morao biti spreman. Moja procjena je da je slomljen vođa štrajka i da je, vjerovatno tražio od Spajića da on ponudu Vlade objasni članovima GO Sindikata, kako bi odgovornost za propast štrajka i pregovora podijelio sa njima. Šta je dobio Sindikat? NIŠTA. Koji od zahtjeva Sindikata je usvojen? NIJEDAN!“, podvlači predsjednik PZP-a.

Dodaje da je Sindikat u stvari prihvatio „mačku u džaku“ i samo prazna obećanja čovjeka poznatog da se na njegova obećanja možeš osloniti kao na koru od banane.

„Ipak ovaj štrajk je konačno otkrio pozicije MILO-jka i potrdio moje najcrnje sumnje da će suština programa Evropa sad 2 biti ukidanje doprinosa za penzijsko osiguranje i time ukidanje sistema obaveznog penzijskog osiguranja. Naime, obećanje o povećanju zarada od jula za 10% neto, jasno pokazuje na namjeru Spajića da ukine doprinose za penzijsko osiguranje, jer na zarade do 700 evra to je jedino opterećenje. Spajić dakle namjerava ds ukine obavezno penzijsko osiguranje i da to prebaci na privatne fondove i dobrovoljni izbor zaposlenih. Država će na sebe preuzeti finansiranje postojećih penzionera u iznosi od 700-750 mil evra“, pojašnjava Medojević.

Dodaj i da još niko ne zna kako će aktuelni zaposleni koji još nemaju uslove za penziju sticati tu penziju i kolika će ta penzija biti i kako će se izračunavati iznos penzije za zaposlene koji su 20, 30 godina izdvajali doprinose i uplaćivali u Fond Pio, a sada se ukida taj sistem.

„Radi se o milijardama evra novca koji je uplaćivan u dužim vremenskim intervalima. S druge strane obavezno penzijsko osiguranje je Ustvana garancija države i ovakva suluda avantura Spajića, slomiće osnovne funkcije države i dovesti zemlju u tešku nestabilnost. Ovo nije pitanje za jeftini populizam i demagogiju i dobijanje glasova. Ovo je pitanje opstanka države Crne Gore. Ko glasa za ovu ludost, glasao je za nestanak države i haos. Možda je to nekome i zadatak i cilj“, podvukao je on.

Kako navodi, ne pada snijeg da pokrije brijeg već da svaka zverka pokaže svoj trag.

„Ovaj Štrajk je pokazao slabost sindikalnih vođa i Sindikata, autoritatni karakter vlasti i otkrio destruktivne namjere Spajića da razori drzavu. Malo li je“, zaključio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.