Medojević: Spajić na ključna mjesta za finansijske tokove postavlja ljude Aca Đukanovića!

0

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da je Pokret Evropa sad projekat neformalnih centara moći bliskih DPS mafiji, te da premijer Spajić to svakim danom dokazuje izborom kadrova za ključna mjesta od interesa za očuvanje koruptivno-kriminalnih šema starog režima.

“Za VD direktora policije Spajić predlaže čovjeka od povjerenja Aca Đukanovića, koji dvije decenije lično daje predloge za sva ključna mjesta vezana za kontrolu finanijskih tokova i borbu protiv pranja novca. Tako je na čelo Agencije za sprječavanje pranja novca uvijek kadar od povjerenja Aca Đukanovića. Imajući u vidu da se od osnivanja Prve Banke Aco domintatno bavi pranjem novca od šverca cigareta i kokaina, ali i pružanjem istih usluga na globalnom planu, direktno je bio zainteresovan da se zakonodavmo i institucionalno blokiraju  bilo kakve aktivnosti državnih organa na otkrivanju ovih kriminalnih radnji”, navodi Medojević.

Tako je, pojašnjava on, stvorena mreža povezanih subjekata, banaka, advokatakih kancelarija, državnih institucija, koja je garantovala bezbjednost, zaštitu i neometano pranje prljavog novca na globalnom planu.

“To dovodi do prenošenja milijardi evra nekih od vodećih globalnih korupcionaških i kriminalnih mogula u Crnu Goru. Tako jedan od šefova kineskih trijada Pua postaje Cenogorac, kao i osuđivani bivši tajlandski premijer Šinavatra. Crnu Goru i bankarski sistem koristi i jedan od najvećih priređivača onlajn igara na sreću singapurac Shrodi. U Crnoj Gori se sklapaju dilovi “droga-za oružje” sa kolumbijskom terorističkom gerilom F.A.R.C, itd itd. Zato je onaj dio policije koji se bavio finansijskim istragama i borbom protiv pranja novca čitavo vrijeme bio pod direktnom kontrolom Aca Đukanovića i ti ljudi su bili zaduženi da sprjecavaju curenje informacija vani i da štite poslove Đukanovica. Čak i najmanja neposlušnost kažnjavala se metkom u butini prvog šefa Agencije za sprječavanje pranja novca”, objasnio je on.

Prema njegovim riječima, Spajić je za VD direktora policije predložio rukovodioca najgore organizacione jedinice UP, koja već decenijama, kako kaže, nema nikakav rezultat u otkrivanju ogromnih transakcija prljavog novca koje su se odvijale preko Prve banke i sa njom povezanih subjekata.

“Odavno je javna tajna da su Guverneri Centralne Banke i uprava Investiciono-razvojnog fonda birani od strane Aca Đukanović i njemu su bili lojalni. Spajića i Aca Đukanovica veže zajednička ljubav prema novcu naših gradjana i imovini države i imaju isti stav o poštovanju Ustava i zakona (to je za njih tehničko pitanje)”, dodaje on.

Ključne kontakte Spajiću sa opasnim međunarodnim prevarantom i špekulantom sa kripto valutama Dordzom Kotrelom (čiji je Do Kwon potrčko ), smatra Medojević, obezbijedila su braća Đukanović preko svojih bankarskih  veza u Londonu.

“Zato je velika odgovornost na Demokratskoj Crnoj Gori da spriječi nastavak pogubne politike pohare Crne Gore i njenih građana i kriminalizacije države kroz nastavak uticaja braće Đukanovic i DPS mafije na vlast preko MILO-jka”, zaključio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.