Medojević saopštio: Iz kuće rođaka Zorana Lazovića ukradene pare i hekleri

0

Lider Pokreta za promjene (PzP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević saopštio je da Uprava policije krije da je prije nekoliko dana obijena kuća bliskog rođaka Zorana Lazovića, bivšeg operativca ANB-a i pobratima Milivoja Katnića. On je kazao da je iz te kuće, prema saznanjima koje ima i policija, ali ćute o tome, odnesena velika količina novca i oružja. Medojević je pozvao medije da provjere ovu informaciju, a obećao je da ćče sva svoja saznanja do kojih dođe o kriminalnim aktivnostima režima i klanova dijeliti sa svim novinarima.
-Neka saopšte čija je kuća obijena i odakle toj osobi 100.000 eura i hekleri koji su odneseni. To je više novca i oružja nego što je bilo u montiranoj aferi “državni udar”, kazao je Medojević.
Kako saznajemo, riječ je o kući ljekara Ranka Lazovića, bliskog rođaka Zorana Lazovića.
On je istakao i da je cilj njegovog današnjeg saslušanja od strane Specijalnog policijskog tima nije bio da se prikupe saznanja o slučajevima krupnog kriminala, već da državni organi utvrde šta on zna.
Medojević je rekao da su ga u Specijalnom policijskom timu pitali o tri slučaja organizovanog kriminala koje je on ranije iznio. Prvi se odnosi na ulogu Zorana Lazovića i Duška Golubovića u švercu kokaina za Italiju.
– Informacije o tome postoje u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB), Upravi policije i Ministarstvu pravde. Umjesto da se obrate Zoranu Pažinu, da on zatraži informacije od italijanskih kolega i riješi posao za pet minuta, oni zovu mene. A ja sam, podsjećam javnost, dao čak i broj pod kojim je taj predmet zaveden u tužilaštvu Italije. Međutim, njih ne interesuje istina, nego da vide ko meni dostavlja tačne informacije iz srca režima, saopštio je lider PzP-a na konferenciji za medije.
Drugi slučaj se tiče navodne naredbe bivšeg premijera Mila Đukanovića, da se 24. oktobra 2015. puca na demonstrante DF-a.
– On je u Operativnom centru ANB-a naredio da se puca u narod. Postoje kamere i svjedoci, to je lako utvrditi. Tu su još bili Ranko Krivokapić, Raško Konjević i Duško Marković, naveo je Medojević.
Posljednji slučaj o kojem je obavijestio nadležne organe odnosi se na, kako tvrdi Medojević, odluku glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da, po dogovoru sa braćom Đukanović, zatraži ukidanje njegovog poslaničkog imuniteta, a sve sa ciljem da se u Spužu organizuje napad na njega.
Pomenute slučajeve je, prema riječima Medojevića, “pokrenuo” vrhovni državni tužilac Ivica Stanković 27. decembra prošle godine.
– To je vrlo interesantan momenat. Ne znamo da li je ovo inicirao neko spolja – rekao je on i dodao da Specijalnom policijskom timu, dok je Katnić glavni specijalni tužilac, neće davati informacije koje dobija od povjerljivih izvora iz ANB-a, Uprave policije, Tužilaštva…
– Neodgovorno je očekivati da dajem objašnjenja Katniću, koji ima kontakte sa licima koja su visoko pozicionirana u vrhu organizovanog kriminala. Imam sumnje da su ga na funkciju postavili Milo Đukanović, pobratim Zoran Lazović i grupa bliska Acu Đukanoviću. On ne može da vodi ove istrage jer je u konfliktu interesa – tvrdi Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.